Hoe maak ik een lekkere taart zonder oven?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Hoe maak ik een lekkere taart zonder oven?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-05-03 16:24

Omdat ik binnenkort jarig ben, wil ik zelf taart maken. Maar ik heb (nog) geen oven, dus is de keuze beperkt. Volgens mij kan ik dan alleen kwarktaart maken. Heb ook wel eens van mon chou taart gehoord, en iets met lange vingers. nou is mijn vraag, heeft er iemand hier een lekker recept voor een taart zonder oven? Ook van kwarktaart zijn ze welkom. Die kwarktaart uit een pakje is zo saai...


Pauline

Berichten: 11495
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-03 19:14

Je hebt van die taartmixen die volghens mij alleen in koelkast moeten opstijven, bij de supermarkt...offe ijstaart? O uit een pakje wil je niet lees ik nu, tja, verder reiken mijn culinaire vaardigheden niet Knipoog

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-03 19:58

Zo 'n mon chou taart is erg lekker!
Dan doe je gewoon een bodem van platgestampte bastognekoeken, dan het mon chou laagje en dan met kersen of aardbeien ofzo.

Caira
Berichten: 23382
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-03 06:58

Mijn succesrecept:

-200 gram boter
-1 rol biscuit

Smelten en door elkaar mengen. Biscuit goed verkruimelen! Daarna het mengsel in een taartvorm drukken goed aanstampen en af laten koelen.

-125 gram witte basterd
-1 bakje roomkaas
-1 zakje vanillesuiker

dit meng je door elkaar

-0.2 liter slagroom kloppen

Schep de twee mengsels VOORZICHTIG!!! door elkaar.

Als de bodem goed koud is schep je het mengsel erop.

Daarna doe je er een kant en klare kersenvlaai vulling op! En smullen maar!

Sting

Berichten: 10989
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-03 18:47

Kwarktaart. Eten we al jaren op onze verjaardagen. Ik weet alleen niet hoe je het maakt, maar het is wel lekekr!

DennisJarig

Berichten: 28205
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-03 10:23

Iid Sting. Kwarktaart! Ik ben d'r helemaal gek op en d'r komt geen oven aan te pas. Wel een koelkast en een fornuis.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur L+18, vaardigheid M-1 en prestatie sport-B
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-03 20:38

irish_lady schreef:
Mijn succesrecept:

-200 gram boter
-1 rol biscuit

Smelten en door elkaar mengen. Biscuit goed verkruimelen! Daarna het mengsel in een taartvorm drukken goed aanstampen en af laten koelen.

-125 gram witte basterd
-1 bakje roomkaas
-1 zakje vanillesuiker

dit meng je door elkaar

-0.2 liter slagroom kloppen

Schep de twee mengsels VOORZICHTIG!!! door elkaar.

Als de bodem goed koud is schep je het mengsel erop.

Daarna doe je er een kant en klare kersenvlaai vulling op! En smullen maar!



Monshou taart!!! Kwijl Kwijl Kwijl

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-03 20:41

Die ga ik proberen, thanks irish lady!
Ik laat jullie nog weten hoe hij smaakte!
Oja waar koop je een kant en klare kersenvulling? Gewoon bij AH ofzo?

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-03 22:58

Ja, iets van vlaaivulling wordt het ook wel genoemd, dacht ik.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

batje

Berichten: 10331
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-03 23:30

Vruchtenvlaai!

Kant en klare kruimel taartbodem van Dr Oetker halen, dat aanmaken met boter. Dan bakkersroom erop (ook al uit een dr Oetker pakje en water) en dan de vruchten. Gelei, van Dr Oetker (nee, ik heb geen aandelen Knipoog ) erboven en een uurtje in de oven laten staan. Overheerlijk, en je hebt alleen 1 pannetje nodig en een bakvorm Lachen

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-03 23:39

Bananen taart Vingers aflikken !!

*Koop een kant-en-klare (biscuit) taart bodem en beleg die helemaal met gehalveerde bananen.
*Neem een pakje vanille-pudding die je moet koken (Dr. Oetker, Baukje o.i.d.) en bereid die volgens de aanwijzingen op het pakje, echter niet met melk, maar met bananen sap (Granini).
Plingoe de bananen/vanille pudding over de taartbodem en laat het opstijven.
*Als de pudding voldoende afgekoeld is, kan je hem met kant-en-klare chocolde figuurtjes en slagroom (spuitfles Knipoog )versieren.

Lekker Vingers aflikken , niet moeilijk en zó klaar Knipoog !!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-03 00:00

Nog een lekker recept; niet moeilijk, wel wat langere bereidings tijd !

Tiramisu Kwijl !

*500 gr. lange vingers
*500 gr. mascarpone
*4 gesplitste eieren
*150 gr. suiker
*10 eetl. Amaretto (amandellikeur)
*1 kop sterke, koude koffie, waar al suiker in zit
*10 gr. gelatine
*cacao om te bestrooien

~Het eigeel met de suiker schuimig kloppen, dan de mascarpone, likeur en gelatine er door roeren, totdat er een gelijkmatige creme ontstaat.
~Eiwit schuimig kloppen (nog net niet stijf) en met een spatel door de creme roeren.
~De koude koffie in een platte schaal leggen en de lange vingers na elkaar kort met koffie laten intrekken.
~Neem een platte schaal en beleg de bodem met de lange vingers.
~de helft van de mascarpone-creme erop verdelen, dan nogmaals een laagje langevingers en de andere helft van de creme erop.
~doe de tiramisu ong. 3 uur in de koelkast, totdat alles goed opgestijfd is.
~voor het serveren bestrooien met de cacao en/of met chocolade figuurtje versieren

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu en 9 bezoekers