Speculaasmuffins Ingrediënten voor 12 personen • 300 g bloem, gezeefd • 1 zakje bakpoeder • 175 g donkere basterdsuiker • 2 eetlepels koekkruiden • 75 g boter • 5 eetlepels stroop • 1 ei, losgeklopt • 200 ml halfvolle melk
Hulpmiddelen Muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.
Serveertips Speculaas en stroop weglaten voor niet - sinterklaas muffins en andere ingrediënten naar hartelust toevoegen!!
Klinkt goed deze, ik gooi meestal een lepeltje speculaaskruiden door een standaard muffinmix, maar dit ziet er ook goed uit Speculaaskruiden haal ik hier gewoon bij MCD of AH, hangen in het kruidenrekje.
Ik heb vandaag nog speculaas muffins gemaakt, maar dan naar eigen recept. Ik heb er botercrme op gedaan, wat geen sucses was Muffins zelf waren wel erg lekker.
Ik wilde ze dus maken, maar kon nergens speculaaskruiden vinden in de Jumbo (niet bij bakproducten en niet bij de kruiden), van de week maar even langs de Appie dan.