Gevulde Pompoen met Stoofvlees.
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 min + 2.5 uur stooftijd
Wat heb je nodig
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 600 gram riblappen, in blokjes gesneden
- 1 blik tomaten (400g)
- 150 ml runderbouillon (tablet)
- 1 kaneelstokje
- 2 theelepels gemalen komijn (djintan)
- 1 grote oranje pompoen (ca. 2kg)
- verse koriander, grof gesneden (ca 15 g)
Hoe bereid je het:
1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Doe de tomaten erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng alles zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer zo nu en dan.
2. Was de pompoen en snijd er met een scherp mes bovenop een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat circa 1 centimeter vruchtvlees aan de randen ziten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen.
3. Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat alles met de deksel schuin op de pan nog 20-30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het water uit de pompoen, schep het stoofvlees erin en strooi de koriander erover.
Eet smakelijk!


Origineel topic: [VT] Gevulde pompoen met stoofvlees (foto's)
Geniet ervan! Wil je meetesten, stuur dan Unwritten of Fnanne even een pb of plaats het in dit topic!
Testkoks voor de maand november:















