Varkenshaasje, hoe lang braden?

Een kijkje in de keuken van de Bokkers. Doe inspiratie op, wissel recepten uit... Eet smakelijk!

Moderators: Murthul, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

anneliesdj

Berichten: 26040
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: In het boshuis!

Varkenshaasje, hoe lang braden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-10-09 16:59

Ik heb voor vanavond varkenshaas op het menu staan maar nu vroeg ik me af hoe lang die ongeveer moeten braden, ik heb het eerder gedaan en toen waren ze perfekt maar dat was meer geluk, is op de gok gedaan namelijk.

Ik heb er 2 die samen bijna 500 gram wegen, redelijk normaal van grootte dus.
Hoe lang moeten die sudderen (na het aanbakken) om ze nog mooi rose te hebben? (niet rood maar gewoon iets roze, zoals beenham zeg maar)
Ow, als iemand een suggestie heeft voor hoe lang ze in de oven moeten is dat ook welkom, evenals een simpele marinade, was eigelijk van plan gewoon peper en zout erop te doen maar iets anders lekkers is ook prima. (dan wel simpel graag gezien de tijd, bovendien ben ik ook niet van de bijzondere dingen, heb vlees liever 'puur')

Leonard, can you tell me what's going on between Sheldon and Amy?
Well, it's kind a like the Loch Ness monster, maybe there's something there, maybe there isnt, we'll probable never know.
But sometime's its fun to creap yourself out just thinking about it.

A cat can have kittens in the oven, but that dont make them biscuits.


Sandrina
Berichten: 3914
Geregistreerd: 04-12-06
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-09 09:41

Moet met 20 minuten echt wel gedaan zijn.
Het moeilijke bij varkenshaas is dat er een dik en een smal stuk aan zit. Snijd om te checken het dikke stuk even in en bekijk dan de kleur, is ie te rood naar jouw zin kan ie nog even.
Maar euh dat was gisteren, goed gegeten gisteren? Alles gaar?

HorseRunner

Berichten: 465
Geregistreerd: 19-03-06
Woonplaats: Papendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-09 09:44

Als ik varkenshaas eet snij ik ze altijd in gelijk verdeelde stukken en doe ik er katenspek omheen. Heerlijk!

I love u to the moon and back ♡

booster
Berichten: 2174
Geregistreerd: 02-04-06
Woonplaats: ergens in brabant

Re: Varkenshaasje, hoe lang braden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-09 09:46

ik maak altijd stroken van de varkenshaas bak ze goudbruin in de pan blus af met water en dan stroop erbij en dan zo een 2 uurtje laten sudderen en af en toe een keer omdraaien.

meisje2000
Berichten: 1201
Geregistreerd: 30-10-05
Woonplaats: ergens in friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-09 09:48

met honingmosterd is ook heerlijk.
Gewoon de honing en mosterd mengen tot je een lekkere smaak krijgt en dan 20 minuten bakken inde pan.
Om je vingers bij op te eten zo heerlijk

15-05-2000 rip shauntay (meisje) 03-05-2013
wendy marian 14-06-2007......youri roy 08-08-2010. mijn twee kids waar ik ontzettend veel van hou
31-08-2013 heb ik chameur gekregen van mijn staleigenaresse (hij is op 01-03-2013 geboren)

anneliesdj

Berichten: 26040
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: In het boshuis!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-10-09 13:08

Sandrina schreef:
Moet met 20 minuten echt wel gedaan zijn.
Het moeilijke bij varkenshaas is dat er een dik en een smal stuk aan zit. Snijd om te checken het dikke stuk even in en bekijk dan de kleur, is ie te rood naar jouw zin kan ie nog even.
Maar euh dat was gisteren, goed gegeten gisteren? Alles gaar?

Hmm ja, beetje te.
Ik had van internet geplukt dat ze 25 minuten moesten, heb ik ook aangehouden maar ze waren iets te gaar, nog wel sappig maar hadden nog wel wat rose mogen zijn en dus nog wat zachter.
De dunne puntjes sla ik om en prik ik met een prikkertje vast, dan heb je ze overal even dik.

Leonard, can you tell me what's going on between Sheldon and Amy?
Well, it's kind a like the Loch Ness monster, maybe there's something there, maybe there isnt, we'll probable never know.
But sometime's its fun to creap yourself out just thinking about it.

A cat can have kittens in the oven, but that dont make them biscuits.

Annick75

Berichten: 806
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-09 13:29

Dunne puntjes kun je inderdaad omslaan en met een prikkertje of (slagers)touwtje vastzetten. Verder kun je om te bepalen hoe gaar vlees is een simpel truukje toepassen.

Als je je hand gewoon ontspant en je drukt op de muis van je hand, dat vlezige deel onderaan je duim, dan is dat heel zacht en gelijk aan hoe rauw vlees aanvoelt.

Breng je de top van je wijsvinger naar de top van je duim, dan word de muis al wat harder, zo voelt vlees ook aan als het nog behoorlijk rood/rare is.

Top van de middelvinger naar duim = medium rare of rosé

Top van zowel wijs- als ringvinger op de duim = medium

En topje pink op topje duim = dookbakken

Dus even op het vlees drukken en dan vergelijken met de druk op de muis van je hand met de vingercombinatie van de gaarheid die je graag wilt en dan heb je en aardige graadmeter.

Wie niet durft te dromen, slaapt alleen maar...

dammie1

Berichten: 1391
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Re: Varkenshaasje, hoe lang braden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-09 13:34

Even aanbraden in de pan en dan 15 minuten in een oven van 175 graden zetten. Ook erg lekker met een stukje magor eringevouwen.

1 HP ought to be enough for anybody


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: brennie85, ChantalSmook, patrice02 en 29 bezoekers