
Onlangs stond ik bij de slager en toen ving ik op dat er vlees gesealed/vacuum verpakt moest worden zodat het buiten de koeling mee op reis kon. Stom genoeg had ik er op dat moment geen besef van om even te vragen wat dat nou precies was, maar nu wil ik er toch graag wat meer van weten.
Ik heb weleens gehoord dat vacuum verpakt voedsel langer houdbaar is. Geen idee hoeveel langer dan wanneer het gewoon verpakt bewaard wordt, maar wel aanzienlijk langer. Ook zou de temperatuur waarbij het voedsel bewaard wordt niet zo belangrijk zijn, het zou buiten de koelkast bewaard kunnen worden.
Heeft iemand een idee waar de klepel hangt?

Ik vraag dit omdat we regelmatig met onze camper op pad gaan. De camper is voorzien van een koelkast, maar deze is niet zo groot en we krijgen regelmatig eters over de vloer. Vooral BBQ (en natuurlijk heeeeeel veel vlees...) is dan populair en dit zou misschien wel een handige oplossing kunnen zijn. Mocht er iemand ervaring hebben met bepaalde sealmachines dan hou ik me ook aanbevolen
