rotikoekus. ( als ik het zo schrijf ) heel lekker..
_Judith
Berichten: 3943
Geregistreerd: 09-05-06
Geplaatst door de TopicStarter: 22-07-09 15:26
Hoe kun je cake maken van zelfrijzend bakmeel dan?
_MV_
Berichten: 413
Geregistreerd: 11-05-05
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 22-07-09 15:46
Aan Zelfrijzend Bakmeel zijn rijsmiddelen toegevoegd, daardoor zorgt dit product voor een lekker luchtig eindresultaat.
Zelfrijzend Bakmeel is een basis product waarmee je koekjes, cake, taarten en pannenkoeken etc. kunt bakken.
Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Je kunt zelf vanalles toevoegen: stukjes appel, rozijnen, noten, chocolade, hagelslag, kleine marsjes etc. Je kunt het zo gek niet bedenken!
Warm de oven voor op ong. 180 graden. Vet een cakeblik goed in.
Bereidingswijze Roer de boter zacht en voeg de suiker toe (kan ook met de mixer!). Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het Voeg al mixende het zelfrijzend bakmeel toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar. Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden. Wanneer je er een satéprikker insteekt, moet ie er weer schoon uitkomen. Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te storten.
Controleer af en toe even, niet elke oven is gelijk qua temperatuur. Wanneer de bovenkant erg bruin aan het worden is en de cake is nog niet gaar, kun je deze losjes afdekken met aluminiumfolie.
Boterkoek zou ik persoonlijk juist niet van zelfrijzend bakmeel maken, omdat ik die koek niet wil laten rijzen. Maar pannenkoeken kan prima en pizza kan ook heel goed. En zoals hierboven al is aangegeven, cake kan ook heel prima van zelfrijzend bakmeel, net als taart(bodems).