Zelfrijzend bakmeel.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
_Judith

Berichten: 3943
Geregistreerd: 09-05-06

Zelfrijzend bakmeel.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-09 15:19

Wij hebben hier nog 4 pakken zelfrijzend bakmeel staan, maar die moeten ook een keer op :P

Weten jullie nog iets wat je met zelfrijzend bakmeel kan maken? Zandkoekjes had ik zelf al, maar misschien weten jullie iets lekkerders? :)

_MV_

Berichten: 413
Geregistreerd: 11-05-05
Woonplaats: Drenthe

Re: Zelfrijzend bakmeel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-09 15:24

cake, pizza, appeltaart, pannenkoeken, brood, koekjes....

xxelviraxx

Berichten: 3397
Geregistreerd: 06-12-07
Woonplaats: Hilvarenbeek

Re: Zelfrijzend bakmeel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-09 15:25

rotikoekus. ( als ik het zo schrijf ) heel lekker..

_Judith

Berichten: 3943
Geregistreerd: 09-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-09 15:26

Hoe kun je cake maken van zelfrijzend bakmeel dan?

_MV_

Berichten: 413
Geregistreerd: 11-05-05
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-09 15:46

Aan Zelfrijzend Bakmeel zijn rijsmiddelen toegevoegd, daardoor zorgt dit product voor een lekker luchtig eindresultaat.

Zelfrijzend Bakmeel is een basis product waarmee je koekjes, cake, taarten en pannenkoeken etc. kunt bakken.

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Je kunt zelf vanalles toevoegen: stukjes appel, rozijnen, noten, chocolade, hagelslag, kleine marsjes etc. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Ingrediënten
200 gram zachte boter - 200 gram suiker - 4 eieren (200 gram bij elkaar) - 200 gram zelfrijzend bakmeel - 1 zakje vanillesuiker - wat citroenrasp

Warm de oven voor op ong. 180 graden.
Vet een cakeblik goed in.

Bereidingswijze
Roer de boter zacht en voeg de suiker toe (kan ook met de mixer!). Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het Voeg al mixende het zelfrijzend bakmeel toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden. Wanneer je er een satéprikker insteekt, moet ie er weer schoon uitkomen.
Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te storten.

Controleer af en toe even, niet elke oven is gelijk qua temperatuur. Wanneer de bovenkant erg bruin aan het worden is en de cake is nog niet gaar, kun je deze losjes afdekken met aluminiumfolie.

Succes!

123321
Berichten: 4370
Geregistreerd: 05-04-08

Re: Zelfrijzend bakmeel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-09 17:21

boterkoek :9

Marije_jiplover

Berichten: 25318
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Re: Zelfrijzend bakmeel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-09 18:34

Boterkoek zou ik persoonlijk juist niet van zelfrijzend bakmeel maken, omdat ik die koek niet wil laten rijzen.
Maar pannenkoeken kan prima en pizza kan ook heel goed.
En zoals hierboven al is aangegeven, cake kan ook heel prima van zelfrijzend bakmeel, net als taart(bodems).