Op zoek naar een lekkere taart.

Een kijkje in de keuken van de Bokkers. Doe inspiratie op, wissel recepten uit... Eet smakelijk!

Moderators: Murthul, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

M_EL_ISSA

Berichten: 2130
Geregistreerd: 26-06-08

Op zoek naar een lekkere taart.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-09 19:42

Hallo bokkertjes :wave:

Van de week lijkt het me een keer leuk om een taart te gaan maken.
Geen standaard cake in een bakvorm, maar mag best wel iets creatiefs zijn :)

Liever geen kwarktaarten, want dat valt niet goed bij mij in de smaak :P

Dus, wat is nou echt een leuke, maar vooral lekkere taart?

:+: Mijn geweldige Spaanse paard :+:
[ITP] PRE ruin In The Picture


Marrke

Berichten: 3679
Geregistreerd: 06-06-05

Re: Op zoek naar een lekkere taart.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-09 19:44


M_EL_ISSA

Berichten: 2130
Geregistreerd: 26-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-09 19:46

Ja dat klopt, die taart heb ik vorig jaar al gemaakt :P Maar wil niet nog een keer dezelfde maken :P
Die ben&jerry ijs topic heb ik ook al gezien :P

:+: Mijn geweldige Spaanse paard :+:
[ITP] PRE ruin In The Picture

Hanmar
Moderator MW, WWW, LZP, BM, FM

Berichten: 4127
Geregistreerd: 28-05-07
Woonplaats: UK

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-09 19:47

Ik heb laatst een pindakaas/chocoladetaart gemaakt, compleet met chocolade/pindaglazuur. Mocht je het recept willen hebben, pb dan even want 't komt uit een engels kookboek dus dat moet ik eerst even gaan vertalen dan :+

“Every man can, if he so desires, become the sculptor of his own brain”
― Santiago Ramón y Cajal
“I am a brain, Watson. The rest of me is a mere appendix.”
― Sherlock Holmes (Arthur Conan Doyle)

M_EL_ISSA

Berichten: 2130
Geregistreerd: 26-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-09 19:48

Je hebt pb :)

:+: Mijn geweldige Spaanse paard :+:
[ITP] PRE ruin In The Picture

Caira
Berichten: 22890
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Op zoek naar een lekkere taart.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-09 19:53


http://www.anamcaracoaching.nl Klassieke dressuurles, rechtrichten, coaching, grondwerkles en begeleiding bij angst van ruiter en paard
Help ons naar de 500 likes! https://www.facebook.com/samenpaard?fref=ts

Keet

Berichten: 21237
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-09 19:56


Always be yourself
Unless you could be a unicorn
Then always be a unicorn

M_EL_ISSA

Berichten: 2130
Geregistreerd: 26-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-09 20:13

Die arretjescake blijf ik even onthouden!

:+: Mijn geweldige Spaanse paard :+:
[ITP] PRE ruin In The Picture

Hanmar
Moderator MW, WWW, LZP, BM, FM

Berichten: 4127
Geregistreerd: 28-05-07
Woonplaats: UK

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-09 20:15

Gemarmerde chocolade-pindakaas cake

Benodigdheden:
130 gram donkere chocolade
225 gram ongezouten, zachte boter
225 gram pindakaas
225 gram gewone bloem
5 eieren
225 gram lichtbruine suiker
200 gram witte suiker
2 teaspoons (theelepel, ongeveer) bakpoeder
1/2 teaspoon zout
120 mL melk
50 gram chocolate chips

Voor het glazuur:
25 gram boter
30 mL pindakaas
45 mL golden (light corn) syrup (ik heb gewone stroop gemaakt, werkt prima)
15 mL water
175 gram gewone (semizoete) chocolade (ik heb melkchocolade gebruikt)
5 mL vanille essence (extract)

1. Verwarm de oven op 180 graden Celcius. Hak de donkere chocolade in kleine stukjes en laat smelten. Meng ondertussen in een grote mengkom de boter, pindakaas en de suikers tot het één geheel is, en luchtig en romig. Voeg één voor één de eieren toe, onderwijl telkens goed mengen.
2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout tesamen en voeg toe aan het mengsel, en vervolgens de pindakaas en de melk waarna je opnieuw goed mengt. Verdeel het mengsel nu over 2 kommen: voeg bij de éne de gesmolten donkere chocolade toe en aan de andere de chocolate chips.

Je hebt nu dus 2 kommen, de één met een veel donkerder kleur dan de ander. Voeg nu in een tulbandvorm (of cakevorm, als je dat liever hebt) met een grote lepel telkens om en om een lepel van de mengsel, zodat je dus de twee kleuren kunt onderscheiden in de cake. Als je alles hebt opgebruikt kun je het gemarmerde effect bereiken door met een mes te 'swirlen' (maar dat hoeft natuurlijk niet).
Bak de cake voor 50-60 minuten, laat hem dan een minuut of 10 afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit en laat compleet afkoelen op een rek.

Voor het glazuur: hak de chocolade in kleine stukjes en doe met de andere ingrediënten in een kleine pan. Laat op een laag vuur alles smelten tot het goed gemengd en glad is. Laat ietsjes afkoelen en doe het glazuur vervolgens over de cake heen.

Als je nog vragen hebt of dingen mist - ik kan de plaatjes uit het kookboek er niet voor je bijdoen, de pb-box staat open :D
Eet smakelijk! ;)

“Every man can, if he so desires, become the sculptor of his own brain”
― Santiago Ramón y Cajal
“I am a brain, Watson. The rest of me is a mere appendix.”
― Sherlock Holmes (Arthur Conan Doyle)

M_EL_ISSA

Berichten: 2130
Geregistreerd: 26-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-09 20:19

Oeii.. dat klinkt lekker! Ik print het even uit! Thanks!

:+: Mijn geweldige Spaanse paard :+:
[ITP] PRE ruin In The Picture

ukje
Berichten: 3646
Geregistreerd: 30-03-06

Re: Op zoek naar een lekkere taart.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-09 08:35

bitterkoekjestaart, witte chocolade taart, tiramisutaart.

Recept van de eerste is vinden op de site van AH. Als je recept zoekt van de tweede mag je me pben. En de derde staat op de site van boodschappen als het goed is.

Als de dingen niet zo gaan als het moet, dan moet het maar zo als het gaat.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChantalSmook, elisabeth en 26 bezoekers