Snel, makkelijk, beetje gezond?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Snel, makkelijk, beetje gezond?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-03 08:36

Zoals jullie wel snappen heb ik door die chemokuur wel eens dagen.... dan ben ik zó moe en heb ik geen zin om langdurig in de keuken te staan.

Een snel, makkelijk en lekker recept, maar wel gezond genoeg, is dan zeer welkom!

Dus wie heeft er tips, ideeën, want om nou elke keer shoarma met groenten te bestellen is natuurlijk niet wat ik in gedachten had.
Ik zou namelijk graag mijn bankrekening 'gezellig' houden zodat mijn paard niet weg hoeft... *LOL*

Recepten die wat langer duren maar bijv. van tevoren gedeeltelijk voor te bereiden zijn, zijn ook welkom!
Alvast heel erg bedankt! Vingers aflikken


Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 10:28


'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 10:43

Dit is een heerlijk en lekker fris recept voor als het zo warm is, vrij snel klaar, je moet het alleen wel minstens een uur in de koelkast laten rusten, maar daar wordt het alleen maar lekkerder op.

Je hebt nodig voor twee personen:

250 g pasta (spirelli of gnocci is het beste)
1/2 kopje heet water
1/2 bouillonblokje
1/2 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mayo
peper en zout

ongeveer 150 g doperwtjes(kleintjes)
1 grote rode zoete paprika, in blokjes gesneden
enkele grote augurken, in blokjes gesneden
enkele Weense worstjes (zoveel je wil), in blokjes gesneden


*pasta koken en afgieten, je mag rijkelijk afspoelen met koud water, afkoelen moet het toch en zo kleeft het niet
*bouillonblokje oplossen in het hete water
*mayo, azijn, mosterd en peper en zout toevoegen en goed roeren
*alles bij elkaar kieperen in een grote kom en goed mengen
*in de koelkast zetten en daar minstens 1 uur laten staan (dan trekt de saus in de pasta)
*voor je gaat eten nog eens goed mengen

(hoe langer je het in de koelkast laat staan, hoe lekkerder het wordt)

smakelijk!

http://www.open-canoe.be
Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 11:00

Snel klaar, op voorhand te maken en nog lekker ook

MACARONIPASTA MET ZALM

Men hebbe nodig
- pasta (macaronistukjes, spirelli, ...)
- blikje zalm
- mayonaise
- geraspte kaas

Men make het zo :
- Kook de pasta en spoel af met koud water (anti-kleef)
- Haal evt. de graatjes uit de zalm en doe in heel kleine blokjes of stukjes
(of rap even pletten met een vork)
- Doe de zalm bij de pasta en meng
- Doe mayonaise naar smaak bij dit pasta-zalmmengsel en meng
nogmaals
- Bestrooi met kaas

Je kan dit afgekoeld eten en ook als de pasta nog een beetje warm is...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 11:09

Hier een ovenschotel, die kun je dus van tevoren al klaarmaken, hoef je hem alleen maar in de oven te zetten Lachen

Benodigdheden:
- 2 stukken zalm of andere vis
- 4 stronkjes bleekselderij
- 1/8 L crème fraiche
- 1 zakje geraspte kaas
- voorgekookte plakjes aardappel
- 1 pakje tomato frito
- Ovenschaal

Snij de vis in stukjes/blokjes en snij de bleekselderij in reepjes.
Kook de bleekselderij 3 minuten gaar in kokend water.
Doe dan de vis + de bleekselderij in de ovenschaal en voeg daar de tomato frito bij.
Meng dit een beetje door elkaar en leg dan dakpansgewijs de schijfjes aardappel erop.

Pak een kommetje, doe daar de crème fraiche in en doe daar wat geraspte kaas bij, meng dit tot een prutje en smeer dit uit over de aardappels.
Strooi daarna naar behoefte de rest van de kaas over de schotel heen.

Dit alles ongeveer 30 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden

Eet smakelijk Lachen Lachen

Het leven is een gebakje!

Jola

Berichten: 2747
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 11:26

Super makkelijk en snel: Romige pasta met prei en courgette (voor 2 personen)

200gr Tricolore fusilli
halve courgette
250gr gesneden prei
1 blik (200gr) geconcentreerde champignonsoep (zo'n blikje waar je normaal gesproken nog een blikje water aan toe moet voegen)
200gr macaroni/nasi/bami vlees

Bereidingswijze:
Water koken met een beetje zout, pasta erin doen, heeft ongeveer 11 minuten nodig. Ondertussen het vlees bakken, gesneden courgette en prei toevoegen en de rest van de kooktijd van de pasta mee laten smoren.
Tegelijkertijd de champignonsoep opwarmen (geen water toevoegen).
Pasta afgieten, met heet water afspoelen. Alles bij elkaar in 1 pan doen en smullen maar!! Vork
* Tip van de dag: zorg dat de pan waar je de soep in opwarmt groot genoeg is zodat je daar uiteindelijk alles in kan doen.

Wil je het wat uitgebreider, dan kun je het opdienen met een lekkere frisse salade en stokbrood.

If you stick your head in the sand, you'll get your rear kicked.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 16:05

Ik moest (net als Leentje) meteen aan een pasta salade denken. Haar manier vind ik erg leuk en ga ik zeker onthouden. Zelf kook ik altijd gewoon pasta, en na het af laten koelen gooi ik er doorheen waar ik zin in heb (bijv: mais, augurkjes, zilveruitjes, paprika, ui, champignons, salami/chorizo, uitgebakken spekjes, doperwtjes, olijven, feta, etc), daarna maak ik een sausje en roer dat er ook nog doorheen. Kan een mostersausje zijn, maar een beetje mayo en ketchup door elkaar heen is ook al lekker. Natuurlijk even kruiden en klaar! Is dus ook altijd te varieren.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

IngridM

Berichten: 9984
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 18:28

Kip-kerrie:

Voor 1 persoon:

100 gram kipfilet bakken (lekker kruiden!)
1/4 kwart komkommer in kleine stukjes erbij gooien
grote bak tauge erbij
veel kruiden eroverheen (ik doe altijd kerrie + paprika)
ondertussen zilvervliesrijst koken

rijst op bordje
troepie eroverheen
zakje kerriesaus volgens pakje klaarmaken
saus eroverheen en klaar!

mmmmmmmmjammie!!

Liselot

Berichten: 29003
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 18:29

ik moet meteen aan wraps denken... je kunt erin gooien wat je lekker vind en het is zo klaar!

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-03 13:10

Omelet bakken met een zakje gesneden groente erdoor. Beetje tomatensaus (pakje) erover en eten met vers bruin brood. Evt. beetje sla erbij.

Soep uit een pakje (Honig) en daar een flinke zak vers gesneden soepgroente door.

Rijst met roerbakgroente en kipfiletreepjes, flink ketjap erdoor.

Maaltijdsalade met gerooke kip erin met vers bruin brood

Eet ze!

regien

Berichten: 115
Geregistreerd: 02-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-03 21:47

Rijst koken zoals het moet...
Prei snipperen en in de koekepan doen, met boter en flink ff kerrie poeder erover. Dan garnalen erbij doen, (150 gr pp) weer ff kerrie poeder erover en wat peper. Dit warm laten worden tot ze mooi roze zijn. Dan creme fraiche (150 voor 2 pers.) erbij in de koekepan. Goed door roeren, dan scheutje madeira erbij, goed roeren het mag niet gaan koken. Dan als laatste potje slagroom (100) erbij en dat erdoor roeren. Als het allemaal warm is, dille erover en heerlijk garnalen sausje met rijst.
Dit is zo makkelijk en zo lekker! Ik kan me hier echt ziek aan eten, het liefst eet ik het elke week wel een keer!

<B>Lipizzaner: daar waar schoonheid en gratie samenkomen...</B>

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 23:36

Rijst met mediteraanse kalkoenreepjes, roerbak groentes en kerriesaus.

* rijst naar wens
* Mediteraanse kalkoenreepjes van Friki
* Roerbakgroentes; een kant en klaar verspakket met diverse producten evt, nog wat kastanjechampignons erbij of bv Paksoi; snijden wassen en hup in de pan.
* Kerriesaus van Conimex

Smakelijk!

RTM

Berichten: 6105
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Ommen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-03 10:55

Spaghetti met Broccoli en Kaassaus met noten

recept ben ik even kwijt... Maar de kaassaus maken van echte kaas, dus niet uit een pakje, daar doorheen gemalen noten (ik doe altijd cashew), dat over de gekookte broccoli (kleine roosjes). Over de gekookte spaghetti en klaaaaaaaar Lachen

Mijn moeder lust geen (ok, houdt niet van) pasta, maar dit is de enigste pasta die ze wel eet Party!! (weet alleen niet of ze dat nu doet omdat ik het maak, omdat ze het anders zo zielig voor me vindt, of omdat ze het ECHT lekker vindt Knipoog )

Banjer
BNB Redactielid, Correspondent

Berichten: 29520
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-03 22:38

een zakje Spaghetteria Bolognese van Knorr... heerlijk!!!

Geheel in een pannetje, halve liter KOKEND water en 25 gram boter toevoegen, geheel opnieuw aan de kook brengen en 5 minuten laten sudderen op laag vuur en af en toe roeren... Yum!

Zumba instructor :D
Als er in de hemel geen chocolade is, ga ik er niet naar toe!

Yathal
Berichten: 79
Geregistreerd: 06-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-03 18:46

Klinkt allemaal wel lekker hoor....
En ik maar wachten tot m'n beenham nou eindelijk eens klaar is....

Als je echt snel wil zijn:

Roerbak groente (kan kant en klaar kan ook zelf e.e.a. snijden...)
Kipfilet in blokjes snijden
allemaal in een wok gooien
mie klaarmaken
daarna ook nog effe in de wok erbij gooien
scheutje ketjap er doorheen,
keshewnootjes erdoor
en etuhhhhhhh...

Das echt snel...

Groetjes !!!

FvdS

Eerst denken, dan doen !!!

Noek

Berichten: 156
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-03 10:50

hahaha Yathal, keukenprinsesje! Haha!
ach: die stoommandjes van de Appie zijn ook fijn en relatief best wel gezond. Ook de kookstart is oké en ken je Lonnie al? Dat zijn van die rieten mandjes met indisch eten, even in de magne-ping en echt wel lekker!
succes met easy cooking en verder natuurlijk ook heel veel sterkte!

Imker

Berichten: 17287
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-03 09:32


Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-03 21:43

Ik heb zojuist iets in elkaar geflanst en het was lekker en zeker snel klaar. Wat prei, ui, courgette en paprika snijden (eventueel wat knoflook, had ik nu niet, maar was wel een goed plan geweest). Dit allemaal aanbakken, ondertussen mie klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing (koekje-eitje dus). Vervolgens bij de groenten cocosbrokjes doen (blok in een blauwe verpakking), dat even meebakken en er dan naar behoefte water bij doen. Als laatste wat garnalen erdoorheen doen en die even mee laten warmen. Serveren met de mie en klaar!
Je kunt natuurlijk ook kant en klare cocosmelk pakken, maar ik heb standaard zo'n blok in mijn koelkast liggen, dan heb je het altijd bij de hand.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Honeybee

Berichten: 8904
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-03 04:12

Ahum.... men kope een gezonde kant en klaar maaltijd in de winkel... stopt deze in de magnetron en klaar is klara Haha!

(sorry.. kon het niet laten Knipoog )


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: jarco en 11 bezoekers