Nagerecht of tussendoortje voor 8 personen
Benodigdheden:
75 gram boter
130 gram bastognekoeken (1/2 pak), verkruimeld
5 blaadjes gelatine
50 gram suiker
200 ml warme espresso of sterke koffie
450 gram vanille kwark
200 ml slagroom
1 grote reep pure chocolade
8 koffiemokken of bekers
Voorbereiden:
Smelt de boter in een steelpannetje en roer de koekkruimels er door. Verdeel dit mengsel over de bodem van de koffiemokken. Zet de mokken in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Bereiden:
Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op met de suiker op in de warme espresso en meng dit door de kwark. Zet het kwarkmengsel even in de koelkast en klop ondertussen de slagroom stijf.
Schep de slagroom luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel de massa over de koffiemokken en strijk de bovenkant glad.
Laat de koffiekwark circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Schaaf of snijd met een scherp mes de plak chocolade tot krullen en stukjes. Garneer hiermee de bovenkant van de koffiekwark. (deze garnering kan natuurlijk uitgebreid worden met een toef slagroom of andere decoratie)
Bereidingstijd:
Ongeveer 25 minuten en ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Geniet ervan! Wil je meetesten, stuur dan Kris even een pb!










