Kwark - yoghurt

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Kwark - yoghurt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-03 13:29

Is er hier een verschil tussen? En zo ja wat is het verschil?

Klopt dit ?
yoghurt = yoghurt (ja duh)
kwark = plattekaas

Thx

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan


Missy

Berichten: 6519
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-03 14:57

verschil is de zuurgraad(zegt mijn mammie Haha! )

We verwachten niets maar toch..
WoW-addict ^.^

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-03 14:59

Volgens mij klopt dat idd, kwark wordt hier "Frisch-käse" genoemd.
Een "Käse-kuchen" is ook niets anders als kwark taart Lachen !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-03 15:45

Zal dan maar niet proberen om in een recept waar kwark staat yoghurt te gebruiken Haha!
Morgen dus kwark halen Lachen

SkyMarian

Berichten: 10248
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: De Liemers

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-03 22:54

Kwark is (als ik goed heb opgelet tijdens de les) een verse kaassoort. en yoghurt niet. Ik zal het nog even opzoeken in een van mijn studieboeken.

SkyMarian

Berichten: 10248
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: De Liemers

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-03 09:39

Citaat:
Kwark is een verse kaas worden verkregen door het stremmen van melk en niet of nauwelijks gerijpt er wordt ook geen korst gevormd. Kwark ontstaat vanzelf wanneer melk verzuurt en door de aanwezigheid van bepaalde micro-organismen dik wordt


Citaat:
Yoghurt ontstaat door een fermentatieve verzuring van gepasteuriseerde en gehomogeniseerde melk. Het zuursel bevat lactobacillus bulgaricus en streptococcus thermophilus.
Door de enzymen van de yoghurtbacterien wordt ongeveer 40% van de lactose in de melk omgezet in melkzuur.


Dit is het verschil....snappie 'm nog Haha!

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-03-03 11:26

Yep, snappie Haha!

Thx


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cubby_ en 5 bezoekers

cron