limoensaus???

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
egnie

Berichten: 2369
Geregistreerd: 26-03-05
Woonplaats: oet ut Oosten

limoensaus???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-11-08 17:44

Tja zoals de titel al zegt.

Ik heb laatst een heerlijk stukje zalm gegeten en kreeg daarbij een limoensaus met gember. Vond het een erg lekkere combinatie. Dit was echter in een restaurant.

Nu wilde ik zelf ook eens zoiets proberen en was benieuwd of jullie misschien ervaring hebben met het maken van een limoensaus...

Dus kom maar op met jullie ideen... als ze er zijn....

Sandrina
Berichten: 4077
Geregistreerd: 04-12-06
Woonplaats: Houten

Re: limoensaus???

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-08 22:25

Zo ongeveer:
Zalm met romige limoensaus
4 personen

4 zalmfilets (150 gram per stuk)
1 eetlepel tequila
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels zure room
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel verse bieslook
½ theelepel geraspte limoenschil
zout, peper
2 eetlepels gesmolten dieetmargarine (boter mag uiteraard ook)


Leg de zalmfilets in een ondiepe roestvrijstalen of glazen schaal (geen aluminium) die groot genoeg is om de zalm er in één laag in te doen. Meng de tequila en het limoensap in een kopje, giet dit over de zalmfilets en keer deze een keer om. Bedek de schaal met huishoudfolie en laat de zalm 30 minuten in de koelkast marineren. Doe zure room, peterselie, bieslook, limoenschil, zout en peper in een keukenmachine en meng het geheel tot een gladde massa. Verwarm de grill voor. Haal de zalmfilets uit de marinade en leg ze in een grilleerpan. Giet de marinade in een kom en roer de gesmolten dieetmargarine/boter er door. Grilleer de zalm 10-15 minuten, onder regelmatig bedruipen met de marinade tot de vis makkelijk uit elkaar valt als u deze met een vork inprikt. Leg de gegrilleerde zalmfilets op een platte schaal en begiet ze met het vocht uit de grilleerpan en eventueel met de rest van de marinade. Schep de zure-roomsaus over de vis en garneer de schotel met schijfjes limoen en takjes peterselie.


Of deze kokoslimoensaus:
Benodigd:
4 dl kokosmelk(blikje),1 limoen, 1/2 tl chilipoeder, zout, peper, 2 el fijngehakte blaadjes koriander.


Bereiding:
Verwarm de kokosmelk met de geraspte schil en het sap van de limoen. Breng op smaak met de chilipoeder, zout en peper en bestrooi de saus met de fijngehakte koriander. Serveer de saus warm.

Eet smakelijk!