MELKTERT (MELKTAART)
7 dl melk
kaneelstokje
15 g maïzena (2 eetlepels)
40 g suiker (3 eetlepels)
½ theelepel zout
30 g boter (2 eetlepels)
3 eieren
bladerdeeg
kaneel vermengd met suiker
Verwarm de melk en het kaneelstokje au bain marie. Meng maïzena, suiker en zout en roer er wat melk door. Breng het geheel over in de bain marie pan en roer tot het mengsel dik wordt. Laat het in de afgesloten pan nog 15 minuten gaan. Neem de pan van het vuur en roer er de boter door. Laat afkoelen, neem het kaneelstokje uit de pan en roer er de geklopte eieren door. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg, dun uitgerold en vul de vorm met het mengsel. Bak de taart in een warme oven (200 ºC) gedurende 20 minuten. Neem de temperatuur dan terug tot 180 ºC voor de laatste 10 minuten. Strooi er voor het opdienen nog wat kaneelsuiker overheen.
Het lekkerste is om de taart warm (of lauw warm) te serveren!
Voor 1 taart.
bereidingstijd : 20 minuten, kooktijd : 45 minuten
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : gebak
Wil je mee testen, stuur dan even een pb naar Kris.
Wel zo leuk om een foto te maken van het eindresultaat en laat even weten wat voor een cijfer je het gegeven hebt!
Testkoks november:





