Moderators: Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Essie73, Polly, Firelight, Muiz, NadjaNadja
pmarena schreef:Trouwens wel fraai, dan mag je als je zwanger bent dus geen rauwe melk meer (haal ik hier altijd bij de koeienboer met winkeltje), geen lekker (niet helemaal gaar) vlees meer, geen lekker eitje meer, ook geen pakje zalmplakjes van de Lidl, niet de kattenbak schoonmaken..... pfffft.
Dus dan moet je eigenlijk ineens allemaal ongezonde dingen gaan doen juist: fabrieksmelk en fabrieksbeleg met allerlei E's, doodgebakken vlees..... zou het nou nog uitmaken waar je vlees vandaan komt, dat bvb. anders verwerkt of biologisch of vers-van-de-boer vlees wel gewoon veilig is ofzo? Of juist niet?
Nikka schreef:EliseBrouwer schreef:Ze rillen ook altijd nog zo heerlijk na! Ik zou er het liefste een grote hap uitnemen
Ik lust best wel wat rauw, maar dan zou ik echt niks meer hoeven
EliseBrouwer schreef:Ik krijg honger van dit topic!
Ik eet dolgraag rauwe biefstuk van onze koe (willie 265).
Als we dan eens biefstuk eten word die van mij heel licht aangebakken zodat de bacteriën die aan de buitenzijde van het vlees zitten (dat zijn er meer als aan de binnenzijde) doodgaan. Hierna snij ik de gebakken buitenkanten eraf en eet deze op.. En daarna het allerlekkerste! Een heerlijke rauwe biefstuk.. Jammie!!
Als ik meeloop in het slachthuis en ik zie die lekkere gespierde billen aan het karkas hangen krijg ik ook altijd honger! Ze rillen ook altijd nog zo heerlijk na! Ik zou er het liefste een grote hap uitnemen
Ik eet het liefste rauw rundvlees! Gebakken lust ik het ook heel graag!
Ook paard lust ik wel, maar dan wel vlees van een enter of een twenter (liefst belg of haflinger).
Vlees van oudere paarden heeft de typische paardenvleessmaak waar ze in belgië zo dol op zijn. Het is dan ook iets zoeter en daar hou ik niet zo van.
Varken vind ik al een heel stuk minder lekker, ik lust het zeker wel maar ga niet watertanden als ik
eraan denk. Kip ben ik ook niet zo weg van.
Edit: verder ben ik ook dol op rauwe melk En gelukkig is dat voor mij makkelijk te verkrijgen!
En rauw eigeel is ook helemaal het einde.. Een spiegeleitje op brood met kaas eronder en dan de dooier
overhouden en die dan in een grote hap naar binnen werken.. Lekker dat eigeel over je tong.. Hmmm!
JoyCiej007 schreef:EliseBrouwer; jou verhaal van even hierboven (stukken vlees aan de haak, vers van de slacht) hihi wordt ik ook hongerig van.
Hier achter in 't dorp is een klein 'natuurgebiedje' en daar lopen van die mooie dikbilkoeien (weet zo even niet welk ras, maar ze zijn héel mooi) en steeds als ik ze zie lopen, met name de runderen, dan zie ik dus echt wandelende biefstukkies, hihi
_Mara_ schreef:Ik heb net een beetje van mijn koftamengsel geproeft. Ik durfde nooit zo goed rauw gehakt te proeven omdat ik dacht dat dat niet mocht ivm gezondheidsredenen. Maar nu ik erover nadenk eet ik ook gewoon filet american en tartaar. Dus vanmiddag voor het eerst geprobeerd en het smaakte goed! Kan ik eindelijk eens goed van te voren proeven of er genoeg kruiden inzitten.
phormicola schreef:_Mara_ schreef:Ik heb net een beetje van mijn koftamengsel geproeft. Ik durfde nooit zo goed rauw gehakt te proeven omdat ik dacht dat dat niet mocht ivm gezondheidsredenen. Maar nu ik erover nadenk eet ik ook gewoon filet american en tartaar. Dus vanmiddag voor het eerst geprobeerd en het smaakte goed! Kan ik eindelijk eens goed van te voren proeven of er genoeg kruiden inzitten.
Moet je wel rundergehakt hebben. Varkensvlees is niet goed voor je als het nog rauw is Kan trouwens wel, maar dan moet je het op zoveel graden onder 0 laten bevriezen voor zoveel uren, het lijkt wel magie
Ik eet bijna nooit vlees, maar als ik het eet prefereer ik het ook rauw. Vis trouwens ook
Vleesvervangers eet ik overigens ook 'rauw' en koud uit het pakje