Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Oshaa schreef:Wij hebben afgelopen zaterdag ons kerstdiner gehad. Helemaal geslaagd en heerlijk ontspannend koken!
De peerpickle was echt een grote suprise, wat was die lekker! Ook de kalkoen was top.
De bietencarpaccio was ook lekker, alleen was het niet goed gelukt om de plakjes heel dun te krijgen, waardoor sommige wat hard waren.
Het echte koken zit er dus al weer op voor dit feestseizoen. Nu is het vooral eggnog maken en op eerste kerstdag de hapjes in elkaar zetten.
Succes iedereen met de maaltijden!
Phonix schreef:Heb jullie even? Kom uit Noorwegen waar kerst uitbundig gevierd wordt :
23 december : svineribbe - speciale buikspek van varken dat alleen met kerst gemaakt wordt
24 december : pinnekjott - sort van spare ribs van lamb - mestaal ook alleen met kerst gemaakt
25 december : hert
26 december : zalm of een andere vis soort
27 december - wat er over is gebleven
31 december - pinnekjott
Elke dag hebben we ook een speciale kerst ontbijt met allemaal beleg dat je alleen met kerst eet en warme chocolademelk.
Meesten jaren komt ik rollend met de vliegtuig naar huis weer..
_San87_ schreef:Oshaa schreef:Wij hebben afgelopen zaterdag ons kerstdiner gehad. Helemaal geslaagd en heerlijk ontspannend koken!
De peerpickle was echt een grote suprise, wat was die lekker! Ook de kalkoen was top.
De bietencarpaccio was ook lekker, alleen was het niet goed gelukt om de plakjes heel dun te krijgen, waardoor sommige wat hard waren.
Het echte koken zit er dus al weer op voor dit feestseizoen. Nu is het vooral eggnog maken en op eerste kerstdag de hapjes in elkaar zetten.
Succes iedereen met de maaltijden!
Je bent een week te vroeg .
M_D_H schreef:Phonix schreef:Heb jullie even? Kom uit Noorwegen waar kerst uitbundig gevierd wordt :
23 december : svineribbe - speciale buikspek van varken dat alleen met kerst gemaakt wordt
24 december : pinnekjott - sort van spare ribs van lamb - mestaal ook alleen met kerst gemaakt
25 december : hert
26 december : zalm of een andere vis soort
27 december - wat er over is gebleven
31 december - pinnekjott
Elke dag hebben we ook een speciale kerst ontbijt met allemaal beleg dat je alleen met kerst eet en warme chocolademelk.
Meesten jaren komt ik rollend met de vliegtuig naar huis weer..
Hoe lang duurt kerst bij jullie
En wat is het recept van de buikspek?
Rianne1979 schreef:Hier wordt het op verzoek van de jongens morgenavond een pasteitje met zelf gemaakte ragout.
Eerste kerstdag schuiven we aan bij schoonouders en gaan we gourmetten.
2e kerstdag komen mijn ouders eten en maken mijn moeder en ik allebei wat.
Voorgerecht wordt carpaccio
Hoofdgerecht: zalmzijde met yoghurt dressing en granaatappepitjes. Kalkoen met paddenstoelen saus. Venkel peer salade. Boontjes met spek uit de oven. Pommes Duchess en aardappelpuree
Nagerecht word een Grand dessert met zelfgemaakte chocolademousse door manlief, slagroomijs en een minipavlova met rood fruit.
_San87_ schreef:Rianne1979 schreef:Hier wordt het op verzoek van de jongens morgenavond een pasteitje met zelf gemaakte ragout.
Eerste kerstdag schuiven we aan bij schoonouders en gaan we gourmetten.
2e kerstdag komen mijn ouders eten en maken mijn moeder en ik allebei wat.
Voorgerecht wordt carpaccio
Hoofdgerecht: zalmzijde met yoghurt dressing en granaatappepitjes. Kalkoen met paddenstoelen saus. Venkel peer salade. Boontjes met spek uit de oven. Pommes Duchess en aardappelpuree
Nagerecht word een Grand dessert met zelfgemaakte chocolademousse door manlief, slagroomijs en een minipavlova met rood fruit.
Boooh, mag ik aanschuiven .