Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
phormicola schreef:Magrathea schreef:Dat snap ik Ik denk alleen dat terugstappen van biologisch vlees naar industrievlees niet de oplossing is. Je creëert dan tenslotte weer minder vraag voor bio en meer voor industrie. Ik snap je punt hoor! Wanneer iedereen ineens biologisch vlees wil eten, maar wel graag veel alstublieft, dan is dat niet zo goed voor de aarde
We moeten met z'n allen wel erg weinig vlees gaan eten wil het een goede optie worden. En helemaal geen vlees is ook al niet de duurzaamste optie.
Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind dat helemaal niet leuk en ik eet zelf bio
LiiNd_Y schreef:ziekte verspreiding. Hoe krijg je vogelpest/griep o.i.d. hier? Als pluimvee buiten loopt. Gewassen niet bestrijden moet ook gezonder zijn, naja kan ik me niet voorstellen en biologische groente zit ook geen smaak aan. Ik irriteer me sowieso gigantisch aan Wakker Dier. Er moeten minder koeien in Nederland zijn vanwege teveel mest, en ganzen zijn beschermd, en die schijten nu alles eronder en maken het land kapot.
Magrathea schreef:Hoezo is helemaal geen vlees niet duurzaam? Momenteel wordt er veel graan, maïs en soja verbouwd voor veevoer. Dat kunnen we zelf ook eten. Of er iets anders op verbouwen zodat je monocultuur tegengaat.
Magrathea schreef:Niet persoonlijk, maar omdat jij het nu toevallig zegt en dit topic over bewust eten gaat Veel mensen realiseren zich niet wat voor een impact vis nu eigenlijk heeft. Veel soorten worden overbevist, zijn daardoor met uitsterven bedreigd, of ze zijn überhaupt niet gezond omdat de vissen door het vervuilde water allerlei nare stoffen binnen krijgen.
Hier is een informatieve wijzer over vissoorten. Zoals je ziet zijn er maar weinig echt een goede keuze.
http://www.roblesreports.com/serverspec ... zerEos.pdf
Edit: dit is nog een tabel met andere bronnen:
http://goodfish.guide/wp-content/upload ... rprint.pdf
Merk wel op dat de keurmerken allemaal vanuit milieuoogpunt werken en niet vanuit dierenwelzijn (van de vis of de bijvangst).
Magrathea schreef:Waar het tweede artikel helaas volledig aan voorbij gaat is dat veel landbouwgrond wordt gebruikt voor het voeden van vee. Als je dus begaan bent met de destructieve werking van landbouw kun je dus maar beter minder vlees eten, of uitsluitend grazend vee. (En, eerlijk, het gros van de mensen die trots verkondigt dat grazend vee eten beter is dan een veganistisch dieet heeft zelf geen idee waar hun gehaktbal vandaan kom )
Het eerste artikel heeft een punt, ik vraag me alleen af waarom de grond waar wel gras op kan groeien voor vee niet geschikt is voor landbouw, en of daar niet iets aan te doen is.
Marloes__ schreef:Ik schrik echt enorm van het aantal mensen dat optie 2 aanklikt, zo goedkoop mogelijk vlees. Hier bewust vegetarisch, al ruim 10 jaar. Zuivel koop ik biologisch.
Ik vind overigens de portemonnee écht geen excuus om dan maar goedkoop vlees te kopen. Dan eet je toch 1 of 2 keer in de week biologisch vlees?
LiiNd_Y schreef:ziekte verspreiding. Hoe krijg je vogelpest/griep o.i.d. hier? Als pluimvee buiten loopt. Gewassen niet bestrijden moet ook gezonder zijn, naja kan ik me niet voorstellen en biologische groente zit ook geen smaak aan. Ik irriteer me sowieso gigantisch aan Wakker Dier. Er moeten minder koeien in Nederland zijn vanwege teveel mest, en ganzen zijn beschermd, en die schijten nu alles eronder en maken het land kapot.
bruintje123 schreef:Marloes__ schreef:Ik schrik echt enorm van het aantal mensen dat optie 2 aanklikt, zo goedkoop mogelijk vlees. Hier bewust vegetarisch, al ruim 10 jaar. Zuivel koop ik biologisch.
Ik vind overigens de portemonnee écht geen excuus om dan maar goedkoop vlees te kopen. Dan eet je toch 1 of 2 keer in de week biologisch vlees?
Er zijn ook mensen die graag elke dag of bijna elke dag een stukje vlees hebben.
Dat is met de oplopende kosten van alle andere dingen in ons land voor erg veel mensen niet meer te doen.
Marloes__ schreef:Maar dan verkies je dus bewust je eigen genot boven dierenleed. Dat is waar ik zo van schrik in dit topic. En dan is dit nog wel een forum met mensen die van dieren houden, laat staan hoe de rest van de mensen hierover denkt...
bruintje123 schreef:Ik schrik altijd veel meer dat er zoveel opgehokte paarden staan in de winter maar dat de bio industrie uitgekotst wordt.
Terwijl in mijn beleving dat erger is. Dat opgehokte paard dat in de pas moet lopen dat ene uurtje.
Marloes__ schreef:Ik vind overigens de portemonnee écht geen excuus om dan maar goedkoop vlees te kopen. Dan eet je toch 1 of 2 keer in de week biologisch vlees?
lianne484 schreef:We hadden een koe naar de slacht gebracht krijgen wel later met de mededeling dat de koe is afgekeurd vanwege een slecht hart. Wij hadden zelf niks Door, weg gegooid goed vlees.
idinn schreef:Marloes__ schreef:Ik vind overigens de portemonnee écht geen excuus om dan maar goedkoop vlees te kopen. Dan eet je toch 1 of 2 keer in de week biologisch vlees?
Heb niks aangeklikt, aangezien ik de opties niet volledig genoeg vind. Ik eet goedkoop vlees, maar slechts 1-2x per week.
Het is makkelijk roepen dat je dan maar biologisch vlees moet nemen en niet elke dag. Je kan alleen niet in andermans portemonnee kijken. Ik heb daar dus echt het geld niet voor. Zou het graag eten. Maar als je rond moet komen van krap €600 (en daar al je vaste lasten nog af moeten). Heb je daar het budget echt niet voor. Ben al blij als ik überhaupt mn boodschappen kan doen...
mvdende schreef:Misschien omdat vlees erg voedzaam is? In de zin van met een stukje vlees de hele avond je maag vol. Zonder stukje vlees na een uur weer honger hebben. Ik merk het heel erg aan mezelf. Eet ik iets vegetarisch, maaltijdsalade, groente en aardappelen zonder dat stukje vlees, heb ik na een uur weer honger. Zelfs na een bak salade van 400g. Sla voeding gewoon niet.