Mag ik daar het recept van? Ziet er erg lekker uit.
Exitium
Berichten: 7146
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem
Geplaatst: 21-04-17 23:26
Was echt heerlijk!
Voor 2 van de porties op mijn bord, dat zijn flinke
- 400-500 gr witvis, ik heb kabeljauw gebruikt - 400 ml kokosmelk - 1 ui - 2 teentjes knoflook - Wat bosuitjes - 3 puntpaprika's - 2 jalapeño's (of 1 als je een gemiddelde Nederlander bent ) - Tomatenpuree - Koriander - Limoen - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 theelepel komijnzaad - Cayennepeper (naar smaak) - Zout (naar smaak)
Uitje op niet al te hoog vuur fruiten. Voeg na een minuut of vijf een dot tomatenpuree, de fijngesneden knoflook, paprikapoeder, komijnzaad en cayennepeper toe en bak vier à vijf minuten. Snijd ondertussen de puntpaprika's, jalapeño's en bosuitjes in ringen.
Voeg na vijf minuten de kokosmelk toe, roer door en breng aan de kook. Laat zo'n vijf minuten pruttelen en voeg dan de paprika's, jalapeno's en bosuitjes toe. Bewaar eventueel wat groen van de bosuitjes ter garnering. Laat weer even een paar minuten pruttelen en snij ondertussen je vis in gelijke stukken. Voeg de vis toe en laat weer even gaan tot de vis gaar is. Hoe lang dit duurt hangt af van hoe groot je je vis snijdt, bij mij duurde het 4-5 minuten. Snijd ondertussen de limoen doormidden en de koriander fijn.
Zet als je vis gaar het vuur uit, voeg de koriander toe, knijp het limoensap in de pan, voeg zout (en eventueel nog wat cayennepeper) naar smaak toe en roer door.
Serveren met witte rijst.
C_arola
Hoofdmoderator Informatief, Kantine & Markt May the horse be with you!
Ziet er echt heerlijk uit Exitium! Ik ga dat ook eens maken als onze kinderen elders eten (voor 2 van de 4 is het denk ik sowieso te pittig).
Exitium
Berichten: 7146
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem
Geplaatst: 22-04-17 15:19
karuna
Drukke kabouter
Berichten: 37251
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl
Geplaatst: 22-04-17 18:01
Alles ziet er weer lekker uit. Mjam
Hier mijn hap,voor vandaag. Rijst biefstuk blokjes van lakenvelder. Zat helaas wat vriesbrand op dus maar als blokje gedaan. Erwtjes bloemkool en ui. Met viruele champignons waten helaas op. Peper zout wat gember en klaar
Supervixen
Berichten: 12849
Geregistreerd: 28-04-11
Geplaatst: 24-04-17 18:33
Taco's met mexicaans stoofvlees in tomatenpuree, ui en borlotti bonen. Met wat creme fraiche natuurlijk