Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Yunomi schreef:Blijheid schreef:Ik eet sinds een maand vegetarisch en het valt met eigenlijk alles mee hoe makkelijk én lekker het is. Zelfs mijn ouders, die er eerst wat kritisch tegenover stonden koken nu regelmatig zonder vlees.
Wat in jou geval al heel handig kan zijn is als je bijvoorbeeld op zondag chinees bestelt, daar ook eens een vegetarisch gerecht bij te kiezen. En ook je pasta op woensdag is makkelijk aan te passen, in plaats van gehakt, kip, spekblokjes, of varkensreepjes pak je gewoon de vegetarische variant. Het is soms ietsje anders met klaarmaken (tips staan wel op de verpakking) maar qua smaak lijkt het allemaal behoorlijk op elkaar.
Als jullie friet eten, frituur je dan zelf? De vegetarische slager heeft frikandellen die ik écht niet van normale frikandellen kan onderscheiden, ik heb hun kroketten nog niet geprobeerd maar ze zijn er dus wel.
Als je wel elke dag vlees wil eten, dan kan je ook je hoeveelheden veranderen. Niet alleen maar brood met vleeswaren, maar ook eens een broodje eiersalade, humus of iets anders wat je lekker vind. Of gewoon je pasta maken zoals anders, maar met wat extra groenten en de helft van de hoeveelheid vlees die je normaalgesproken gebruikt.
Bij de slager kan je vragen waar je vlees vandaan komt, en in de supermarkt kan je op de 'beter leven' keurmerken letten. Het kan altijd nog beter, maar 3 sterren vlees is al een echt verschil met kiloknallers.
Als je op de website van Allerhande.nl zoekt op vegetarisch vind je ook veel leuke recepten (ook zonder vleesvervangers)
Waar vind jij frikadellen van de vegetarische slager?
tamary schreef:Ik eet veel 1-pansmaaltijden (hekel aan afwassen), basis recept voor 4 porties :
1.5-2kg aan verschillende groentes (zeker 2-3 uien en bak 250gr. champignons)
ong. 200 gr. vlees + 100gr linzen/kikkererwten of 200gr linzen/kikkererwten en eventueel wat hardgekookte eitjes van eigen kipjes.
kant en klaar pot saus.
Pasta/rijst/couscous gaat hier eigenlijk zelden bij, het is ook meestal niet nodig.
Overdag is fruit, noten, roggebrood + kaas of een broodcake van eieren, havermout en ui/kaas smaakmaker of appelmoes/kaneel/rozijnen.
Van alles wat dus en vooral veel fruit/groentes, ook omdat die (deels) zelf te verbouwen zijn of lokaal te kopen/plukken (bramen bv).
Vleesvervangers ben ik geen fan van, soja wil ik niet, dan blijft de ei/kaas/groente mix over en die kan ik ook zelf maken. Of die ene keer dat ik avg eet een goed stukje vlees kopen.
LadyMadonna schreef:Ik eet op maandag bij m'n schoonmoeder, dus geen invloed
Op dinsdag vlees/groente/aardappel
Op woensdag meestal iets van pasta (met gegakt, of kip, of spekblokjes, of varkensreepjes )
Op donderdag zie dinsdag
Op vrijdag friet
Op zaterdag heb ik meestal tijd om écht uitgebreid te koken, wat ik ook erg leuk vind.
Op zondag Chinees, kliekjes, broodje met soep of iets anders simpels.
Ik eet zelf eigenlijk altijd vleeswaren op brood, mijn man altijd kaas
Oh, en over kweek vis... Is voor de vis slechter, maar voor de natuur beter denk ik? (Sleepnetten enzo)
LadyMadonna schreef:Ik eet op maandag bij m'n schoonmoeder, dus geen invloed
Op dinsdag vlees/groente/aardappel
Op woensdag meestal iets van pasta (met gegakt, of kip, of spekblokjes, of varkensreepjes )
Op donderdag zie dinsdag
Op vrijdag friet
Op zaterdag heb ik meestal tijd om écht uitgebreid te koken, wat ik ook erg leuk vind.
Op zondag Chinees, kliekjes, broodje met soep of iets anders simpels.
Ik eet zelf eigenlijk altijd vleeswaren op brood, mijn man altijd kaas
Oh, en over kweek vis... Is voor de vis slechter, maar voor de natuur beter denk ik? (Sleepnetten enzo)
Myfairytale schreef:Waarom wil je geen soja?
Vriend hier is ook enorme vleeseter en ik probeer sinds korr vlees zoveel mogelijk te beperken dmv vervangers of alleen van biologische boerderij, waarvan de koeien het echt goed hebben. Soja ben ik nog niet in thuis, vandaar mijn vraag.
Maartje1990 schreef:Die kipstukjes van de vegatariache slager die zijn indd ook niet van echt te onderscheiden maar zó vreselijk duur (en ik kook dus liever zonder vleesvervangers)