Groenten invriezen, the does and don'ts?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Groenten invriezen, the does and don'ts?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-10-02 20:33

Ik heb eindelijk een diepvries en wil natuurlijk flink gaan invriezen, een lekker voorraadje aanleggen. Mijn vraag, welke groenten kan je goed invriezen en welke juist niet? Bijv. paprika, brocoli, courgette en prei ben ik erg nieuwschierig naar. Maar, meer info is zeer welkom.
Ik heb vanavond al wel de kruiden uit de tuin geplukt in ingevroren, voordat Koning Winter er met mijn kruidjes vandoor gaat...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 23:36

Ehm, courgette kan je invriezen, mijn ma snijdt die in blokjes. Bonen, zowel tuinbonen als snikkerbonen kookt ze eerst even, en vriest ze dan in. *** Even in vriezer kijken *** Tomaten gaan er zowel in hun geheel in, als in partjes. Rode bieten worden eerst gekookt, en in hun geheel of in plakjes ingevroren. Paprika wordt apart ingevroren en als mengsel met de courgette. Wat ook altijd lekker is (super jammie), frambozen en aardbeien (wel apart) invriezen, tijdens het ontdooien is het dan een soort mierzoete pap geworden, heerlijk als "sausje" over ijs of gewoon leeglepelen. Het kan dat er nog meer groenten inzitten, maar dan moet ik gaan graven en dat is zo koud aan mijn vingertjes.
Als je nog meer wilt weten, stel je vragen dan, dan vraag ik het wel aan mijn ma.

*** Aanvullingkje ***

Broccoli, blancheren
Prei, dat kan maar is niet nodig omdat je die de hele winter wel hebt, evenals boerenkool, Bloemkool beter van niet, die wordt zacht is niet meer lekker,Peterselie kan ook, eh selderij rauw in stukjes
Die lekkere framboos/aarbei moes, daar kan je eventueel wat suiker bijvoegen.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 13-10-02 23:36, in het totaal 1 keer bewerkt

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-10-02 23:43

Thanx, hier kan ik in ieder geval al weer mee vooruit Haha! Ik liep net in de supermarkt (jaja, de appie is tot 22:00 uur open op zaterdag!) en dacht, "tomaten, kun je die invriezen?". Lachen Meer tips zijn welkom Haha!

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 12:13

broccoli kan je beter niet invriezen
courgette in blokjes of in schijfjes, gewoon rauw
boontjes idd eerst blancheren (enkele minuten koken in zout water op een hoog vuur, afgieten, afdeppen en vriezer in)
prei, paprika, pompoen zijn ook prima rauw (in stukjes gesneden) in te vriezen
heb je nog meer vragen, stel ze dan gerust, mijn tante is invriesspecialist (heeft een geweldige moestuin en heeft het hele jaar door groenten uit eigen tuin)

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 13:47

Peterselie en maggiplant snijd ik in stukjes en leg ze in kleine porties zo in de diepvries.Prei gaat er bij mij ook ongekookt in evenals asperges en spruiten en gesneden snijbonen.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 17:38

Wij vrieze ook altijd erwtjes in, hoef niet van te voren te koken.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-10-02 22:23

Hoe zit het met bloemkool? Jammer dat je broccoli beter niet in kan vriezen, gebruik ik heel vaak door een quiche ofzo... maar ja, dan de witte variant maar eens proberen in de quiche Lachen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 23:26

Broccoli kan wel in de vriezer: Steeltje insnijden. Blancheren door kort in kokend water te dompelen (1 minuut). Daarna direct afkoelen in koud water. Verpakken in luchtdichte diepvrieszak met lucht, zodat de zak iets bol staat tegen het beschadigen.