Ehm, courgette kan je invriezen, mijn ma snijdt die in blokjes. Bonen, zowel tuinbonen als snikkerbonen kookt ze eerst even, en vriest ze dan in. *** Even in vriezer kijken *** Tomaten gaan er zowel in hun geheel in, als in partjes. Rode bieten worden eerst gekookt, en in hun geheel of in plakjes ingevroren. Paprika wordt apart ingevroren en als mengsel met de courgette. Wat ook altijd lekker is (super jammie), frambozen en aardbeien (wel apart) invriezen, tijdens het ontdooien is het dan een soort mierzoete pap geworden, heerlijk als "sausje" over ijs of gewoon leeglepelen. Het kan dat er nog meer groenten inzitten, maar dan moet ik gaan graven en dat is zo koud aan mijn vingertjes.
Als je nog meer wilt weten, stel je vragen dan, dan vraag ik het wel aan mijn ma.
*** Aanvullingkje ***
Broccoli, blancheren
Prei, dat kan maar is niet nodig omdat je die de hele winter wel hebt, evenals boerenkool, Bloemkool beter van niet, die wordt zacht is niet meer lekker,Peterselie kan ook, eh selderij rauw in stukjes
Die lekkere framboos/aarbei moes, daar kan je eventueel wat suiker bijvoegen.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 13-10-02 23:36, in het totaal 1 keer bewerkt