Notenpasteitjes met honingsiroop.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Notenpasteitjes met honingsiroop.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-02 21:56

200 gram walnoten
160 gram amandelem
140 pistachenoten
24 vellen kant en klaar filodeeg van 32,5 cm
150 gram gesmolten boter
2 los geklopte eieren
Voor de siroop:
250 gram honing
400 ml water
500 gram poedersuiker
rasp en sap van 2 (onbespoten)sinasappels
1 kaneelstokje.
Kook alle ingrediënten voor de siroop tot deze indikt en laat het kaneelstokje erin zitten terwijl het afkoelt.

Verwarm de oven voor op 200c°
Rooster de noten goudbruin in 3 a 4 minuten op de bakplaat in de oven.
Laat ze afkoelen, doe ze in een kom, stamp ze fijn en verdeel ze in 12 porties.
Temper de ovenstand naar 150c°
Bestrijk elk filoveldeeg met boter en ei, leg er een 2e vel op en bestrijk dit eveneens.
Strooi 1 portie noten over het deeg, rol het op en laat daarbij 1cm vrij (korte kant), bestrijk het bij elke "draai" met boter en ei.
Bestrijk de buitenkant met ei en leg het op een met bakpapier bekleede bakplaat.
Doe hetzelfde met het overige deeg en vulling.
Bak de rollen 5 minuten, verlaag de temp naar 130c° en bak ze goudbruin.
Snijd ze in schuine stukken van ±8cm en laat ze een nacht in de siroop weken.
Serveren met dikke (griekse) yoghurt Vork

SuzanneH
Berichten: 395
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-02 18:19

Lijkt mij heel lekker , ben je er lang mee bezig ?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-02 21:58

Nee hoor valt goed mee, ongeveer een half uur.

SuzanneH
Berichten: 395
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-02 22:09

Het klinkt inderdaad als een variant op baklava , ga het van de week maken . Waar haal je onbespoten sinaasappels , bij de natuurwinkel ?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-02 23:22

Je kan ze ook heel erg goed schrobben, als je er maar zeker van bent dat er geen rotzooi (gif) meer op zit omdat de schil erzelf ook in gaat.