Ik heb de scones al heel vaak gemaakt en vind ze heerlijk.
Klassieke scones
Voor 12 stuks
250 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
30g boter, in stukjes
1,25 dl melk
80 ml water
extra melk om te bestrijken
1. Verwarm de oven voor op 190 *C. vet een bakplaat in met gesmolten boter of olie. Zeef het bakmeel en het zout in een kom. Voeg boter toe ne wrijf he met de vingertoppen door het bakmeel tot een kruimig deeg.
2. Maak een kuiltje in het midden. Meng water en melk en voeg bijna alles toe. Meng met een mes tot en zacht deeg; voeg zonodig meer vloeistof toe.
3. Leg het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad. Kneed het deeg snel en luchtig glad. Druk of rol het deeg vervolgens op het werkblad uit tot een lap van 1-2 cm dk.
4. Steek rondjes ui het deek met een vormpje van 5 cm doorsnee. Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met melk. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin. Serveer ze met jam en slagroom.
Lemon curd
Doe 3 eierdooires, 125 gram basterdsuiker, 50 gram gesmolten boter, 2 eetlepels citroensap en 2 theelepels geraspte citroenschilin een vuurvaste schaal. Klop tot de suiker is opgelost. Verwarm het mengsel al roerend 10 minuten au bain marie tot het dik wordt. Laat de lemon curd afkoelen in een kom.