Witlof in de lengte doorsnijden en de kern eruit snijden (zodat de blaadjes nog nét aan elkaar blijven zitten). Met de snijkant onder in een ingevette ovenschaal leggen, honing erover druppelen en geitenkaas erover verkruimelen. Twintig minuten in de oven op 220 graden.
Heel simpel en erg lekker!
(en makkelijk om even voor jezelf erbij te maken, als je de enige bent die witlof lust... )
Anoniem
Geplaatst: 30-03-04 14:47
goeie tip! Lijkt me een heerlijk recept. Voor het oog zou ik er wat reepjes rode paparika bij doen en wat rucola en wat geroosterde pijnboompitjes over strooien.
PPPeet
Berichten: 5965
Geregistreerd: 06-02-04
Geplaatst: 30-03-04 21:21
uhm ja.. nou ik hou niet van witlof en honing.. maar eet smakelijk!!
Ik denk dat ik dit deze week maar eens ga eten. Ik vind witlof werkelijk ontzettend smerig maar vriendlief heeft het gekocht omdat het in de aanbieding was Dan maar proberen er wat lekkers van te maken. Hoeveel honing moet eroverheen ongeveer? Ik kan niet zo goed kokken namelijk. En...welke geitenkaas eigenlijk? Er zijn zoveel soorten.
@Huisvrouw: Honing naar je eigen smaak, maar zou niet teveel doen, dan wordt het wel erg zoet. Ik zou gewoon zo'n rond zacht naturel geitenkaasje gebruiken (bettine blanc bijv).
Witlof . Me moeder eet het alleen..wij kijken toe.. Dus wij hoeven geen witlof op onze bord te hebben.. Maar ja voor de andere mensen die het wel lekker vinden :
Word die witlof ook helemaal zacht? Want dat vindt ik niet zo lekker eigenlijk. Maar toch ben ik wel benieuwd hoe t smaakt.
Ik vond hem al snel te zacht (na een kwartier lijkt het mij lekkerder). Ik had gewone lof genomen, maar volgende keer neem ik echt Brussels lof. Het verschil zit hem schijnbaar in de manier van kweken, hollands lof wordt op water (??) gekweekt oid en Brussels lof op aarde. Daardoor bevat de laatste niet zoveel water en hou je ook nog iets over na het koken of bakken. Mijn hubby is groentenboer, dus die zal er wel verstand van hebben (hij lust trouwens absoluut geen lof )
Het gerecht staat in de oven. Ik ben heel benieuwd. Ik eet er gebakken aardappels bij met een hamburger. Beetje rare combinatie maar ik laat weten hoe het heeft gesmaakt.
Het was werkelijk waar heerlijk! Ik heb normaal gesproken een afschuwelijke hekel aan witlof maar het is maar hoe je het klaarmaakt he....ik heb 1 hele witlof op! Goede tip zeg!