
























---------- waarschuwing -----------
Dit koekje is verschrikkelijk lekker en óntzettend verslavend!

Bodem
180 gram zelfrijzend bakmeel
55 gram kristalsuiker
120 gram (room)boter
snufje zout.
1 zakje vanillesuiker
Vulling
120 gram boter
120 gram bruine bastardsuiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 lepel stroop.
Topping
200 gram chocolade naar keuze laten smelten en erover heen doen, weer af laten koelen in de koelkast.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg.
3. Beleg een rechthoekig bakblik met bakpapier. Druk het deeg erin en verdeel gelijkmatig over de bodem van een vierkante bakvorm (ovenschaal kan ook) (http://www.yummyinmytummy.nl/images/201 ... oek-12.jpg)
4. Zet de vorm in de oven en bak voor 15 – 20 minuten of totdat de bovenkant enigszins goudbruin begint te worden. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen in het blik. (http://www.yummyinmytummy.nl/images/201 ... oek-19.jpg)
5. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop met een garde. Breng aan de kook en laat 10 – 15 minuten koken terwijl je blijft kloppen met een garde. Zorg dat je de pan niet alleen laat, dan brandt de karamel aan en krijg je stukjes in je karamel. De karamel is klaar als hij genoeg ingedikt is, als je roert met de garde moet je de bodem even kunnen zien (http://www.yummyinmytummy.nl/images/201 ... oek-18.jpg en http://www.yummyinmytummy.nl/images/201 ... oek-27.jpg)
6. Haal de pan van het vuur en giet de karamel over de koek heen. Verdeel met een lepel over de bodem. Laat minstens een uur afkoelen voordat je de chocola erover gaat gieten, anders mengen de lagen. (http://www.yummyinmytummy.nl/images/201 ... oek-32.jpg)
7. Smelt de pure chocola met de melkchocolade au bain marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Verspreid over de afgekoelde karamel. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. (http://www.yummyinmytummy.nl/images/201 ... oek-36.jpg)
8. Smelt de witte chocola en verdeel met een theelepel in strepen over de bovenkant. Doe dit terwijl de bruine chocoladelaag nog zacht is, dan krijg je een leuk marmereffect. Gebruik een satéprikker en maak een golvende beweging door de witte chocola. Laat de koek afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Snij in stukken. (http://www.yummyinmytummy.nl/images/201 ... koek-3.jpg)
En dit heb ik er van gemaakt:


Er zijn op internet nog veeeeeeeeeel meer recepten te vinden, maar deze heb ik gebruikt

Heb deze koek vanavond voor het eerst gemaakt en wauw.. ben er helemaal stil van!

“Oh my.
Those square layered cookies come in a pack of three, each with a layer of buttery shortcake biscuit, a layer of creamy caramel, and a layer of sweet milk chocolate to top it all off.
Naturally, I expected something rich, so I cut one up into fourths and had a piece with a cup of tea. It was so good, the different layers melding together, the caramel getting squished between the crunchy biscuit and the velvelty chocolate, that I just had to have another quarter.
By then I was in such a sugar high that I couldn't bear the thought of the two remaining quarters feeling lonely and neglected, so I let them join their little buddies and happily gobbled them up.
And then I spotted the nutrition facts on the package. And thought: "There has got to be some mistake." Oh well. “