En aangezien dit een Boktrecept is, zijn er vast meer mensen die dit wel eens gemaakt hebben. Het was erg goed te eten, alleen, het bleef een beetje 'soepie' zeg maar, met heel veel nat. Hoort dat zo of heb ik toch iets verkeerd gedaan (teveel wijn&sap ofzo, wist niet echt zeker wat ccm nou was)?
Verder is het een aanrader hoor!
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 05-10-04 08:26
Eventueel als het te 'soepig' blijft binden met wat maïzena of sausbinder?
esther82
Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek
Geplaatst: 05-10-04 11:54
Iets teveel appelsap troebel?
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 05-10-04 14:48
Nog nooit gemaakt, maar een volgende keer misschien het vocht in etappes toevoegen. Ik heb dit ook wel eens gehad, namelijk
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 05-10-04 18:45
Ofwel, eigenlijk heel simpel... Zo lang laten pruttelen op een laag vuurtje tot het te veel aan vocht verdampt is.
Rhys
Berichten: 6352
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-04 23:06
Ja hallo, we hadden honger dus ik had echt geen zin nog te wachten. De smaak was ook wel goed, alleen het was dus zo soepie. Wat levert het dan op als je het vocht beetje bij beetje toevoegt?
en had ik 250 ccm als een kwart liter goed opgevat?
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 06-10-04 02:09
250 ccm = kwart liter, dat is wel goed Ik zie op recept dat ik alles bij de hand heb, dus kan wat zijn voor morgen, dan weet je hoe het mij vergaat haha. Alleen die bonen... hoe doe je dat daar mee dan ? Dat moet toch eerst weken tot je een ons weegt of zo ?
Oh ja.. en appelsap weet ik niet zeker, maar hangen hier wel wat appeltjes aan een boom achter de woning ... kan ik daar wat mee ?
Rhys
Berichten: 6352
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-04 14:47
Ik heb gewoon chilibonen uit blik gebruikt, daar zat wel saus omheen (had ik in de supermarkt niet gezien), maar dat was niet erg. Dus die mieter je er gewoon in!
Misschien appelmoes fabriceren en dat erin doen :-D
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 06-10-04 18:01
Het staat nu te pruttelen en ziet er inderdaad wat soepig uit. Heb het rustig aan gedaan met het vocht naar aanleiding van dit topic maar toch. En ja... met het deksel op de pan zal er ook niet veel vocht verdampen ...
Hoe hoort het resultaat er eigenlijk uit te zien ? En dan bedoel ik... uuuhhmmmm hoe dik/dun/structuur ????
Oh ja, en volgens Westernfreak "stinkt" het in de keuken momenteel ... lekker motiverend
Rhys
Berichten: 6352
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-04 21:46
En, hoe smaakte het? Ik heb de deksel maar op een kiertje gelaten, mijn niet met kookaspiraties maar wel met natuurkundige kennis gezegende vriendje adviseerde me dat.
Hmmz, hoop voor Westernfreak dat het wel lekker was uiteindelijk, anders krijg ik straks nog de schuld;-)
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 07-10-04 01:15
Rieja, het heeft uiteindelijk best wel goed gesmaakt mede dankzij mijn kook/natuur/logica-kunde Er stond nog een pan met aardappelpuree van gisteren in de keuken en toen het "af" was heb ik daarvan een flinke hoeveelheid er doorgeroerd. Zonder deksel op de pan Daarvan werd het dus flink wat steviger oftewel minder "soeperig"