broodbakmachine

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
gollempje

Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)

broodbakmachine

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-10-04 12:57

nu ik ga samenwonen, zit ik er aan te denken om misschien zelf m'n brood te gaan bakken. maar heb hier een aantal vraagjes over:

- hoe lang duurt het voordat het brood klaar is?
- hoe lang blijft het brood goed?, kan je het een nachtje bewaren en de volgende dag eten?
- kan je het brood snijden als het warm is?
- wat zijn de nadelen en voordelen?

is het echt goedkoper?

groetjes afke

Roselie

Berichten: 10764
Geregistreerd: 01-10-02
Woonplaats: Voorhout City

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 19:39

Het verschilt per soort brood hoe lang je het moet bakken. Bij onze bakmachine kan je een tijd in stellen dus je kan ook zo doen dat je het de volgende dag pas klaar is!(lekker vers brood!!)
Ja hoor snijden als he warm is gaat wel iets moeilijker dan met afgekoeld brood, maar het gaat wel

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-04 12:46

Je moet het wel het liefst de zelfde dag opeten, bijv. 's middags bakken, 's avonds opeten, dan kan je het nog de volgende ochtend gebruiken. Maar langer vind ik het niet echt lekker meer. Invriezen kan ook, maar ben ik ook niet echt kapot van.

Nadeel is dat het vaak maar kleine broodjes oplevert. En dat je soms indien je met gist werkt, je wel goeie kwaliteit moet hebben, omdat het anders een beetje mislukt...Maar er zijn ook zakken waar de gist eral in zit verwerkt, dus dat kan ook Lachen

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-04 13:41

Brood snijden als het warm is gaat... Maar een kleine tip: koop een goed broodmes, want je hebt een berg slechte broodmessen waardoor je brood in stukjes gaat of brokkelt door het snijden...

Ik bak brood niet met een broodmachine, ik bak het nog altijd op de 'ouderwetse' manier, dus met de hand... Haha!

eveline_B

Berichten: 2829
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Salland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-04 13:49

Brood bakken duurt een paar uur, omdat het ook moet gisten. Wij bakken het daarom 's nachts (timer) dan hebben we de volgende morgen heerlijk vers brood.
Zelf stop ik het het liefst zo snel mogelijk nadat het is afgekoeld in de vriezer, omdat het wel snel oud wordt. Mijn vriend proeft het niet zo als het oud is, dus dat hangt ook van je zelf af.
Snijden als het warm is wel best, wel iets minder makkelijk, maar zoals al gezegd is doet een goed broodmes wonderen. Ik denk zelf niet dat het goedkoper is, maar ik heb het nooit nagerekend.

Groot voordeel is, dat wij nooit meer vergeten brood te kopen.
Het brood is veel lekkerder dan het brood uit de winkel.
Je kan zelf expirimenteren met de ingrediƫnten en zo je eigen favoriete recept maken.
Het brood wordt wel sneller oud.

Ethelate

Berichten: 21119
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-04 22:10

Mijn moeder heeft er nou eentje te lene om uit te proberen en wil er een voor haar verjaardag. Bij de marskramer nu 40 euro!

Mijn moeder bakt alleen maar van die aparte dingen, knoflook-olijfbrood, kaneel/rozijnen/appelbrood enz
Of het goedkoper is, geen idee, maar zo'n kaneelrozijnenappelbrood is zo lekker Vingers aflikken
Als het vers is, want uit de vriezer is het alleen te eten als je het goed roosterd.

eveline_B

Berichten: 2829
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Salland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-04 09:44

Ik kan iedereen wel e4en AVG machine aanraden. Die zijn super praktisch en fijn in gebruik.

Caira
Berichten: 26055
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-04 13:15

Ethelate schreef:
Mijn moeder heeft er nou eentje te lene om uit te proberen en wil er een voor haar verjaardag. Bij de marskramer nu 40 euro!

Mijn moeder bakt alleen maar van die aparte dingen, knoflook-olijfbrood, kaneel/rozijnen/appelbrood enz
Of het goedkoper is, geen idee, maar zo'n kaneelrozijnenappelbrood is zo lekker Vingers aflikken
Als het vers is, want uit de vriezer is het alleen te eten als je het goed roosterd.


Zou je voor mij het recept van het kaneelrozijnenappelbrood willen vragen?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-04 13:20

Daar ben ik ook wel benieuwd naar Bloos Dus dan kan je het gelijk hier plaatsen he Schijnheilig Knipoog

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-04 13:10

Als je het brood snel "oud" vind worden, dan kan je broodverrijker er bij doen. Zelf heb ik er geen last van. Ik gebruik zonnebloem olie, misschien dat een keer gebruiken of er iets meer in doen. Ik laat het brood afkoelen en dan snijden. Ik verpak ze in setjes van 2 en zo de vriezer in. Het blijft lekker vers.

Ik heb nu ruim een maand een broodmachine (AFK) en het brood is heerlijk. Bij Boerenbond en Welkoop winkels kan je diverse soorten meel kopen. Als er een molen in je buurt is, kan je vers meel kopen. Hier in NH is er bij Ooster Blokker een molenaar die verschillende soort meel verkoopt.

sl0wm0ti0n
Berichten: 2812
Geregistreerd: 25-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-04 18:50

Mijn moeder is ook van plan om zo'n machine te kopen. Lijkt me super lekker elke ochtend vers brood, en het ruikt ook zo heeerlijk!

Gerbenfroh

Berichten: 15007
Geregistreerd: 16-05-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-04 22:00

Wij hebben ook al jaren zo'n ding. Echt heerlijk wat voor soorten brood je daarmee kan maken, en zo lekker vers! geweldig.