Eten te pittig gemaakt, kun je dat herstellen?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Eten te pittig gemaakt, kun je dat herstellen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-10-04 20:08

Het komt hier nogal eens voor, dat ik te enthousiast met de kruidenpotjes geschud heb en dat het dus een beetje te pittig uitvalt voor man-lief Haha! Hij vindt iets heel snel te pittig, dus hij heeft regelmatig een probleem.... Schijnheilig

Nu kun je teveel zout compenseren met een schep suiker. Kun je teveel pit ook met iets corrigeren?

Ellebel
Berichten: 4202
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 20:47

ligt eraan wat je kookt...ik gooi er bij indiaas oid wel eens een scheutje yoghurt door, of creme fraiche...maar daar moet het gerecht wel geschikt voor zijn natuurlijk
Ik ben verder ook wel benieuwd naar tips, vriendjelief zou het liefst de sambalpot zo leegeten, dus die wil het ook nogal eens te pittig maken.

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-10-04 20:51

Yoghurt wat in dit geval niet geschikt, ik had een zak Hollandse roerbakgroenten leeggestort in een pan en had er cajunkruiden in gegooid en twee ultra-grote tenen knoflook Haha!
Knoflook went ie maar aan hoor, maar het was inderdaad erg pittig.
Je yoghurt-tip hou ik wel in m'n achterhoofd, Ellebel!

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 20:52

Ik vind zelf dat sojaroom de smaak van kruiden nogal verzacht, dus gooi dat regelmatig bij mijn wokgerechten.

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-10-04 20:53

Sojaroom.... *denkt diep na*
Moet ik eens even wat beter opletten in de winkel. Ligt dat bij jullie gewoon in de supermarkt, of haal je dat bij een toko?

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 20:56

Gewoon in de supermarkt, bij de zuivel in de buurt Ik gebruik altijd de room van Alpro en die staat meestal NIET in de koeling (hier toch)

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 22:29

Haha, mn vriend is ook zo'n creatief geval!
Kokosmelk wil vaak goed helpen (vooral bij Indiaas of Indonesisch eten).

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 23:36

Volgens mij neutraliseert suiker ook 'pedis'.
Als je mond in brand staat door te heet eten, helpt een hap suiker ook nl.
En witte rijst ook.

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 16:05

sja, ik dacht ook suiker...

En inderdaad gooi ik vaak yoghurt door te pittige sauzen zoals bij Kip Tandoori. Wordt het eigenlijk NOG lekkerder van! Tong uitsteken

Samantha_

Berichten: 10797
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 16:09

Goed dat ik t weet, yoghurt.
Had gisteren nog burrito's gemaakt, maar op een of andere manier wordt t altijd zo pittig.
Schaaltje yoghurt er doorheen dus. Haha!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-04 09:29

Gewoon een bakje salade met een zoete (bv sinaasappel-)dressing erbij om te 'blussen' Haha!

Maaike

Berichten: 11864
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-04 12:54

melk blust beter dan water kroepoek wil ook goed helpen

Wij doen door de zelfgemaakte knoflookboter ook wel koffiemelk wanneer er toch iets te veel knoflook in blijkt te zitten en het te scherp wordt

c_alsemgeest

Berichten: 20629
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-04 00:50

wat creme fraische of een klein beetje yoghurt, een klein beetje suiker doet vaak ook al wonderen Lachen