Vorige week heb ik een grote emmer vol mooie appels gekregen. Ik maak er nu voor de tweede keer appelmoes van, gewoon met kaneel, suiker en een beetje vanille. Ik vries het dan in porties in, geniet ik er nog een aantal keren van!
In de tweede portie heb ik een sinasappelschilletje gegooid, dacht dat dat best kon. Maar ik heb nog wat appels over. Wat zou je nog meer met de appels mee kunnen koken, zodat je een beetje een andere smaak krijgt?
Of misschien een andere suggestie naast taarten bakken?
Anoniem
Geplaatst: 02-10-04 20:20
jantina schreef:
Of misschien een andere suggestie naast taarten bakken?
en anders zal je toch nog wel ergens vrijwillige paarden vandaan kunnen halen
Jellie
Berichten: 10283
Geregistreerd: 11-07-03
Geplaatst: 02-10-04 23:44
Ik doe het ook wel eens als appelmoes met rozijntjes..
Je kan ook appelpannekoeken maken
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 03-10-04 09:26
Appelbeignets Appelmoes met suiker en citroensap in Tarte tatin Hete bliksem Appel gebruiken in een salade (vb.met geitenkaas, of met spekjes) Appelcrumble Appel verwerken in een fruitsalade of een fruitpap
Jamy
Berichten: 10494
Geregistreerd: 03-01-02
Geplaatst: 03-10-04 14:13
Appelflappen (met van dat bladerdeeg dan, appel in stukjes met suiker en kaneel en eventueel rozijntjes) Heerlijk
_zwikkie_
Berichten: 1921
Geregistreerd: 13-02-04
Woonplaats: Zandpol
Geplaatst: 03-10-04 15:09
Appelflappen of folie om de appel heen doen en dat in de oven doen
Anoniem
Geplaatst: 04-10-04 01:07
Appelbollen, kaneelsuiker maken, appel schillen + uitboren, kaneelsuiker erin gieten, plakje bladerdeeg dichtvouwen, en in de oven maar. Appelcake, kan in schijven in een springvorm, kan in stukjes in een gewone cakevorm. Applecrumble, is echt heel lekker
Succes ermee!
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 04-10-04 08:27
Ik heb nu dus appelmoes gemaakt met sinasappelschil er door heen, erg lekker moet ik zeggen. Het wordt er lekker fris en fruitig van Ik heb nog een aantal over en daarvan ga ik proberen appelsap te maken, alleen zijn de appels wel redelijk zuur, weet niet of dat lekker is, dus daar probeer ik eerst maar een paar van De rest gaat in blokjes in de vriezer. Als ik dan een snel kruimeldeegje maak, hoef ik er alleen nog maar een kant en klaar appelmengsel in te gooien!
Anoniem
Geplaatst: 04-10-04 08:29
Ik heb gisteren een buurvrouw een hele grote emmer gebracht in ruil voor een potje appelmoes en een appeltaart Het lijkt wel of die bomen gewoon niet leeg raken dit jaar, ik neem over 2 weken wel weer een grote emmer mee.