Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
dutske schreef:héhé, bedankt
moet je dat dan na die nacht ook nog bakken?
en mag het met een mixer?
ik ben allergisch aan spierpijn
wkoekoek schreef:Dan moet je het na die nacht ook nog bakken ja Ken je die rolletjes van Vegter? (geel met roze verpakking geloof ik, zitten altijd in kerstpakketten) Zo worden ze, maar dan lekker
Wij roeren het altijd met een (hoe heet zo'n ding nou, in het engels heet het een whisk... ik weet het echt niet meer ) Want wij zijn old-school . Maar volgens mij kan het ook best met een mixer
wkoekoek schreef:ok hier komt ie dan:
(dit is voor ongeveer 200 rolletjes)
2 pakken meel (van 1 kilo?)
2 pakken suiker; 2 kopjes eraf (ook van 1 kilo?)
5 pakjes vanillesuiker
snufje zout
2 pakjes boter; elk 2 streepjes eraf(welke boter+hoe groot zijn die pakjes?)6 eieren
1 liter water
theelepel kaneel
Boter smelten en koud laten worden. Doe de liter water in een grote pan en smelt de suiker en daarna de vanillesuiker erdoor. Daarna een voor een de eieren erdoor roeren. Daarna: zout erdoor, kaneel erdoor, boter erdoor en als laatste het meel. Goed doorroeren, er mogen geen klontjes in zitten. Een nacht laten staan is het beste. Dan de volgende ochtend weer doorroeren en eventueel nog wat water erdoor als het te dik is.
Succes en eet smakelijk