komen een hele boel recepten uitrollen heb ik gezien voor je ! maar welke lekker is ? ik weet het neit, ik hou er niet van
BloemBloem
Berichten: 16580
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 07-09-04 13:21
Jammer want mijn vader kan hele lekkere chinese champignonnensoep maken met bamboo scheutjes....maar die is niet gebonden
Anoniem
Geplaatst: 07-09-04 15:52
Wij hebben altijd gewoon zo'n pakje van Honig, dat vind ik zoooo lekker!
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 08-09-04 03:34
Pakje + bakje van de Aldi. Pakje bereiden vlg. gebruiksaanwijzing, bakje (= bakje champignons) schoonborstelen, snijden en even aanbakken in wat boter. Toevoegen aan resultaat van het pakje
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 08-09-04 09:14
En als je een echt zelfgemaakte soep wil, zonder pakjesrommel, is dit ook wel een lekker receptje:
1 sjalot of kleine ui 250 gram kastanjechampignons 1 eetlepel boter 1/2 liter groentebouillon 1 pakje koksroom (2 dl) zout en peper 2 eetlepels gehakte peterselie
Hak de sjalot fijn. Maak de champignons schoon. Snij enkele champignons in plakjes en de rest in stukjes. Verhit de boter of margarine in een kookpan en bak de ui. Voeg de stukjes champignons toe als de ui glazig wordt. Voeg na 2 minuten de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep in de pan met een staafmixer (of in een keukenmachine). Voeg de room en de plakjes champignon toe en breng de soep al roerende opnieuw aan de kook, zodat de koksroom licht kan binden. Maak op smaak met zout en peper en garneer met de gehakte peterselie
Ook lekker is om een beetje hamreepjes of gerookte zalmsnippers in de soep te doen net voor het opdienen trouwens.
Genee
Berichten: 6071
Geregistreerd: 05-09-04
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 08-09-04 21:46
Ik hou er niet van maar als je er veekl ui bij doet, is het wel lekker
Dorée
Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 09-09-04 13:39
Mijn moeder maakt het altijd met verse champignons, een blikje geconcentreerde soep van Campbell (alleen te krijgen in speciale winkels en de Makro en andere groothandels), water en slagroom. Die is echt het allerallerlekkerst! Mijn lievelingssoep!
Ze bakt de champignons in roomboter in de soeppan. Als ze gebakken zijn doet ze er het blikje Campbell bij met een eenzelfde hoeveelheid water (blikje dus daarvoor gebruiken). Weet niet zeker of ze het aan de kook brengt. Dan doet ze er slagroom bij en brengt het op smaak met nootmuskaat en eventueel zout/peper.
Janski
Berichten: 6498
Geregistreerd: 03-03-04
Geplaatst: 15-09-04 14:35
Ik maak het ook zo als nathalie maar volgens mij moeten daar nog 2 el bloem bij anders kan je de soep zo slecht bewaren omdat de room toch weer wil scheiden als het afkoelt..
Ik doe dus een uitje of sjalotje (bosuitje doet het ook goed) teentje knoflook in redelijk wat boter (olie kan ook) bakken dan 1 of 2 El. bloem zodat je een roe krijgte en dan de bouillon en de champignons in plakjes. De champingnons kan je ook rustg bakken eerst is maar net wat je lekkerder vind.
Extra lekker vind ik het worden als je in het begin ook wat bleekselderij meebakt en later verse basilicum en zwarte peper toevoegt. De soep wordt met zo weinig bloem dan niet zo papperig dik maar nét aan gebonden dat vind ik het lekkerst.
Kikka
Berichten: 4687
Geregistreerd: 18-12-03
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 15-09-04 19:08
M'n moeder had zaterdag superlekkere champignonsoep gemaakt, zal het recept wel vragen als ze terug is van kookcursus *hoe toepasselijk *
[edit]Van gesprek maar ff recept gemaakt, ben d'r nie bij met m'n hoofd
Useful
Berichten: 1483
Geregistreerd: 14-06-04
Woonplaats: Middelburg & Zwartewaal
Geplaatst: 20-09-04 22:06
haha wij kopen altijd pakjes.. Vind ik net zo lekker..:p dus wrm moeilijk doen