Ik wil een witlofsalade klaarmaken maar weet niet hoe, en van welke kant moet ik snijden?
TOETJOEEE
Berichten: 438
Geregistreerd: 25-02-04
Woonplaats: Amstelveen
Geplaatst: 20-08-04 15:23
hahaha alice! Gefeliciteerd trouwens... ga je voor je mooie haf een witlof salade maken?
Alice
Berichten: 3136
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Doornenburg
Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-04 15:26
TOETJOEEE schreef:
hahaha alice! Gefeliciteerd trouwens... ga je voor je mooie haf een witlof salade maken?
haha, nee moet zelf ook eten
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 20-08-04 16:11
Vanaf het puntje, en dan richting de stronk De middelste harde stukken haal ik er altijd even uit (die zijn zo bitter).
En voor recepten kun je even in het receptenoverzicht (sticky) kijken. Volgens mij staat daar ook iets over witlofsalade
Caye
Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070
Geplaatst: 20-08-04 16:27
met een appelboortje of met een mesje. Je snijd eerst een cm er af van het stompe kantje dan zie je een rondje staan in de witlof. daar haal je je appelboor of met een mesje snijd je dat rondje er uit. +- 2 cm stronk er uit. dat is erg bitter
witlof sla is lekker. als je ze dun snijd. appeltje sinaasappeltje ( tomaat.) gewoon er in doen wat lekker is door sla behandel het ook als normale sla. dezelfde dressing en zo Eet smakelijk
dani1983
Berichten: 646
Geregistreerd: 04-07-04
Woonplaats: Dodewaard
Geplaatst: 27-08-04 03:07
Elles schreef:
Vanaf het puntje, en dan richting de stronk De middelste harde stukken haal ik er altijd even uit (die zijn zo bitter).
sluit ik me bij aan
Arno24
Berichten: 1516
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Duiven
Geplaatst: 27-08-04 18:43
vanaf de stronk een stukje afsnijden. Vervolgens de witlof doormidden en de middelste kegel eruit snijden. Vervolgens in reepjes snijden. Daarna cashewnootjes, tomaat en komkommer toevoegen. Eventueel wat feta-kaas.
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 29-08-04 21:09
Zo erg veel hoeft er niet afgesneden te worden hoor ! Dat is vooral iets van vroeger toen witlof nog veel bitterder was (althans het harde stuk). Volgens mij zijn de kweekmethodes de laatste jaren dusdanig verbeterd dat dit probleem eigenlijk niet meer bestaat. Een stukje proeven is ook een optie