Heerlijk zomers fris nagerecht!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Elfie

Berichten: 770
Geregistreerd: 31-08-03
Woonplaats: België

Heerlijk zomers fris nagerecht!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-04 11:36

Ik ben overlaatst nog op een heerlijk receptje gebotst, is echt lekker als nagerechtje op warme zomerdagen. De bereiding neemt ongeveer 20 minuutjes in beslag.

Passievruchtencrème

Ingrediënten voor vier personen:

- 4 passievruchten
- 2 eieren
- 150 g plattekaas
- 10 cl room
- 50 g poedersuiker

Bereiding:

Snijd de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees en de pitten eruit met een lepeltje. Houd 4 koffielepels vruchtvlees opzij voor de versiering.

Klop in een mengkom de eierdooiers met de suiker (lang genoeg kloppen, tot je een zeer bleek mengsel bekomt) en voeg dan de plattekaas toe. Klop de room op. Meng voorzichtig de plattekaas en de room en roer er daarna het vruchtvlees doorheen. Giet de crème in coupes en zet enkele uren in de koelkast.

Dien de crème op in coupes, versierd met een lepeltje vruchtvlees.

Smullen maar! Vingers aflikken

Revanches

Berichten: 25680
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: *Ergens in de Achterhoek!!!!*

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-04 20:11

weet je hoe duur die passievruchten zijn!!!whow!!
maar wel lekker Vingers aflikken

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-04 20:16

Recept toegevoegd aan de receptenlijst!

Nog even twee vraagjes: wat is "plattekaas" en wat voor room bedoel je? Zure room? Slagroom? Koffieroom? Banketbakkersroom? Knipoog

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-04 20:23

Rauwe eieren gebruiken ? Ook al is dat alleen maar het eigeel, er staat me iets van bij dat dit niet echt gezond is.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-04 20:53

Rauwe eieren gebruiken kan op zich geen kwaad... Er is kans op één of ander bacterie, maar daar hebben we hier nog nooit last van gehad... En als je echt superzeker wil zijn, moet je speciale eieren kopen voor bereidingen waarvoor je ze rauw nodig hebt (ik kom eventjes niet op de benaming ervan).

Elfie

Berichten: 770
Geregistreerd: 31-08-03
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-08-04 00:19

Met room bedoel ik slagroom, voor de duidelijkheid. Plattekaas is hier in België een synoniem voor kwark, heb het zojuist opgezocht in de van Dale, want ik wist zelf ook geen andere benaming... Lachen

manzano

Berichten: 23915
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 12:47

Hahaha.........ik zat al te denken. Hoe kan ik een stuk kaas nou kloppen Verward. Het klinkt wel erg lekker!!

krissie1985

Berichten: 3455
Geregistreerd: 21-07-04
Woonplaats: Overijssel nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-04 14:57

het klinkt lekker, binnekort maar eens een x maken!

__Esther__
Berichten: 4398
Geregistreerd: 23-01-06

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-06 13:15

Klinkt idd lekker, maar even mijn mama lief aankijken met de vraag of ze het even kan kopen

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-06 09:21

Bovenaan dit topic zie je dat het het testrecept is van deze maand

Graag dus daar reageren en liever niet hier