Ik ben overlaatst nog op een heerlijk receptje gebotst, is echt lekker als nagerechtje op warme zomerdagen. De bereiding neemt ongeveer 20 minuutjes in beslag.
Passievruchtencrème
Ingrediënten voor vier personen:
- 4 passievruchten - 2 eieren - 150 g plattekaas - 10 cl room - 50 g poedersuiker
Bereiding:
Snijd de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees en de pitten eruit met een lepeltje. Houd 4 koffielepels vruchtvlees opzij voor de versiering.
Klop in een mengkom de eierdooiers met de suiker (lang genoeg kloppen, tot je een zeer bleek mengsel bekomt) en voeg dan de plattekaas toe. Klop de room op. Meng voorzichtig de plattekaas en de room en roer er daarna het vruchtvlees doorheen. Giet de crème in coupes en zet enkele uren in de koelkast.
Dien de crème op in coupes, versierd met een lepeltje vruchtvlees.
Smullen maar!
Revanches
Berichten: 25680
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: *Ergens in de Achterhoek!!!!*
Geplaatst: 08-08-04 20:11
weet je hoe duur die passievruchten zijn!!!whow!! maar wel lekker
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 08-08-04 20:16
Recept toegevoegd aan de receptenlijst!
Nog even twee vraagjes: wat is "plattekaas" en wat voor room bedoel je? Zure room? Slagroom? Koffieroom? Banketbakkersroom?
HHD_Foto
Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland
Geplaatst: 08-08-04 20:23
Rauwe eieren gebruiken ? Ook al is dat alleen maar het eigeel, er staat me iets van bij dat dit niet echt gezond is.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 08-08-04 20:53
Rauwe eieren gebruiken kan op zich geen kwaad... Er is kans op één of ander bacterie, maar daar hebben we hier nog nooit last van gehad... En als je echt superzeker wil zijn, moet je speciale eieren kopen voor bereidingen waarvoor je ze rauw nodig hebt (ik kom eventjes niet op de benaming ervan).
Elfie
Berichten: 770
Geregistreerd: 31-08-03
Woonplaats: België
Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-04 00:19
Met room bedoel ik slagroom, voor de duidelijkheid. Plattekaas is hier in België een synoniem voor kwark, heb het zojuist opgezocht in de van Dale, want ik wist zelf ook geen andere benaming...
manzano
Berichten: 23915
Geregistreerd: 22-10-01
Geplaatst: 09-08-04 12:47
Hahaha.........ik zat al te denken. Hoe kan ik een stuk kaas nou kloppen . Het klinkt wel erg lekker!!
krissie1985
Berichten: 3455
Geregistreerd: 21-07-04
Woonplaats: Overijssel nederland
Geplaatst: 09-08-04 14:57
het klinkt lekker, binnekort maar eens een x maken!