au bain marie?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kirsty

Berichten: 695
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Wageningen

au bain marie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-04 12:57

Ik wilde een chocoladetaart gaan bakken, maar nu staat er in het recept smelt de chocolade au bain marie.......?! aiaia had ik toch beter op moeten letten met Frans... kan iemand mij vertellen wat ze bedoelen, gewoon gesmolten toch?

Alvast bedankt,

Kirsten

Samantha_

Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 12:58

Dat is dat je de chocola in een pannetje doet. Dit pannetje zet je in een andere (grotere) pan met water. Die pan zet je op t vuur.
Dit is om ervoor te zorgen dat de chocola niet verbrand, en dus zachtjes smelt.

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 12:59

men neme een grote kookpan, en een kleinere kookpan die je in de grote kookpan kan laten "hangen" (steunt dus met de handvaten op de rand van de kookpan)

dan vul je de grote kookpan met water tot het net de bodem van de kleine kookpan komt

combinatie op het vuur zetten, het water zachtjes aan de kook brengen

wat je moet smelten doe je in de kleine kookpan (die dus opgewarmd wordt door het kokende water tegen de bodem)

veel knoeiplezier Knipoog

(kan ook gewoon in de microgolfoven btw, chocolade smelten)

Kirsty

Berichten: 695
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-04 13:06

Ow erg bedankt!! Hier was ik dus niet opgekomen......

Revanches

Berichten: 25680
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: *Ergens in de Achterhoek!!!!*

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 13:09

hahaha,leentje wat zeg je dat netjes
Citaat:
men neme een grote kookpan, en een kleinere kookpan die je in de grote kookpan kan laten "hangen" (steunt dus met de handvaten op de rand van de kookpan)

men neme... Tong uitsteken

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 13:20

was ook lollig bedoeld, omdat het altijd zo'n hele onderneming is...

mijn moeder en ik zijn wel eens baklustig, maar als we dan iets nieuws willen proberen en we zien "au bain marie" staan in het recept, hebben we al geen zin meer Tong uitsteken

Kirsty

Berichten: 695
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-04 13:24

leentje schreef:
was ook lollig bedoeld, omdat het altijd zo'n hele onderneming is...

mijn moeder en ik zijn wel eens baklustig, maar als we dan iets nieuws willen proberen en we zien "au bain marie" staan in het recept, hebben we al geen zin meer Tong uitsteken


is het zo erg? dan kan ik beter voor de appeltaart gaan..... klinkt alsof ik de hele keuken drie keer moet reinigen voordat ik alles weer schoon heb???!!

BlackWych

Berichten: 1971
Geregistreerd: 03-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 13:25

Maar met micro golven heb je toch het risico dat het verbrandt doordat het te warm wordt.

=^.,.^=

Samantha_

Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 13:57

Kirsty schreef:
is het zo erg? dan kan ik beter voor de appeltaart gaan..... klinkt alsof ik de hele keuken drie keer moet reinigen voordat ik alles weer schoon heb???!!

Nee joh het is juist hartstikke makkelijk.
Gewoon een pannetje extra.

Kirsty

Berichten: 695
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-04 16:34

samantha23 schreef:
Nee joh het is juist hartstikke makkelijk.
Gewoon een pannetje extra.


Nou Samantha bedankt voor de goede uitleg, de rest natuurlijk ook, mijn chocoladetaart is gelukt!!!!!! En hij smaakt heel lekker!!!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 16:37

Jammer dat we niet kunnen proeven. En chocolade smelten is het probleem niet...om het langzaam op de goede temperatuur af te laten koelen (als je bonbons maakt oid) is veel moeilijker!

Samantha_

Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 16:44

Kirsty schreef:
Nou Samantha bedankt voor de goede uitleg, de rest natuurlijk ook, mijn chocoladetaart is gelukt!!!!!! En hij smaakt heel lekker!!!

Dan wil ik wel een stukje. Schijnheilig

Kirsty

Berichten: 695
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-07-04 16:45

samantha23 schreef:
Dan wil ik wel een stukje. Schijnheilig


Nou je mag een stukje komen halen hoor Tong uitsteken !!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 16:47

Mocht je ooit in de verleiding komen om chocolade in de magnetron te laten smelten: blijf er bij want het verbrand heel snel!