Wat je nodig hebt: -Halve appel -Liefs 2 ( met 1 kan het ook) plakken bladerdeeg -ong. 1 eetlepel suiker -ong. ½ halve eetlepel kaneel (suiker & kaneel kan je zoveel doen als je zelf wilt)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de halve appel in blokjes en leg ze op 1 plakje bladerdeeg. Meng de suiker met de kaneel en strooi een klein beetje ervan over de appel. Leg het andere plakje bladerdeeg er bovenop, en zorg dat het bladerdeeg erom heen komt. Strooi nu de rest van de suiker/kaneel erop. Doe hem nu 15/20 minuten in de oven. Daarna even laten afkoelen en smullen maar!
Qweeny
Berichten: 558
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag
Geplaatst: 05-07-04 23:41
Lijkt mij lekker ga het wel proberen
Samantha_
Berichten: 10797
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 06-07-04 10:46
Ooh lekker is dat, mijn moeder maakte dat vroeger altijd!
anydale
Berichten: 3486
Geregistreerd: 22-08-02
Woonplaats: Almere
Geplaatst: 06-07-04 13:32
oke die gaan we eens proberen Klinkt erg lekker!
obelix
Berichten: 11877
Geregistreerd: 09-06-01
Geplaatst: 06-07-04 14:57
oo dat klinkt lekker..Miss ook een idee om er rozijntjes bij te doen?Is helemaal een lekkere combinatie
Liesje_Lover
Berichten: 6861
Geregistreerd: 03-11-02
Woonplaats: Den Bosch
Geplaatst: 06-07-04 19:06
Hmm appelbollen heerlijk
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 06-07-04 19:37
Is toegevoegd aan het receptenoverzicht. Staat bij "toetjes", bovenaan
Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01
Geplaatst: 07-07-04 15:57
Heb het geprobeerd en het is Maar ik kende hem ook al, nu ik dit lees moet ik er weer eens een maken.
_Linda
Berichten: 4506
Geregistreerd: 22-10-02
Geplaatst: 08-07-04 23:16
ik ga em ook eens proberen, heb nu zowat vakantie...en tja, de regen die ze voorspellen, is goed weer op dan iets te koken
ankiexxx
Berichten: 3166
Geregistreerd: 26-10-02
Woonplaats: .~*hasselt*~.
Geplaatst: 09-07-04 15:07
ik ben er nu aan bezig
ankiexxx
Berichten: 3166
Geregistreerd: 26-10-02
Woonplaats: .~*hasselt*~.
Geplaatst: 09-07-04 15:35
mijn resultaat...ziet er niet uit maar heeeeeeeeeeeeeeeel lekker
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 09-07-04 15:56
Heee, dat heet hier appelflap! Een appelbol is hier een hele appel (klokhuis eruit) met en laagje bladerdeeg eromheen. Als je in een appelbol bijt druipt er een stroom appelsap over je kin, hihi
Anoniem
Geplaatst: 09-07-04 16:24
Dit maakten wij eerder ook heel vaak. Je kunt er ook andere dingen in doen, bijv. jam of kaas ofzo.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 09-07-04 21:37
Ja, heerlijk... Maar niet met bladerdeeg, maar met kruimeldeeg gemaakt...
Ferda
Berichten: 279
Geregistreerd: 08-08-02
Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-04 22:03
Ja, dat van jou Ankiexxx, is een appelflap. En jennygirl, idd, maar ik snij de appel meestal wel in een paar blokjes, want anders is mijn mond niet wijd genoeg haha
o0Steffie0o
Berichten: 4578
Geregistreerd: 26-01-04
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: 13-07-04 09:18
hmm lekker.. zo toch maar weer bladerdeeg meebrengen
Saskia008
Berichten: 1735
Geregistreerd: 02-11-03
Woonplaats: zuidlaren
Geplaatst: 13-07-04 19:51
heerlijk ja!!! als ik honger heb en er is niets in huis eet ik dit heel vaak!! maar ik laat hem dus niet afkoelen, daar heb ik geen gedult voor, en daar ben ik te eigewijs voor