Benodigdheden: 1 kg kwark (gaat op als je met ong. 10 man/vrouw bent, gegarandeerd) 3 tenen knoflook (komt goed, zeker als iedereen ervan eet) Olijfolie Verse bieslook versnipperde paprika peper zout
Kwark in een kom doen, knoflook fijnknijpen met een knoflookpers. Scheutje olijfolie erin (is lekkah!), paprika doormengen, peper en zout erin doen. Beetje bieslook erdoor en erover en klaar is kees. Succes verzekerd. Uitermate lekker bij al het BBQ-vlees.
Variatietips: beetje fijne tomaat erin, gedroogde kruiden erdoor (naar smaak), paprika eens weglaten, kappertjes erdoor. Etc, tussendoor wel telkens proeven of het een beetje op smaak is. Zelfs mensen die knoflook vies vinden, vréten van deze kwark (of zou dat zijn omdat de stank inmiddels niet meer te harden is? ). Deze saus is bij ons al járenlang een favoriet, is vrijwel altijd op (en anders een dag later door een sla ook erg leuk) en gaat vele malen harder dan de Remia sausjes.
esther82
Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek
Geplaatst: 12-06-04 19:41
Laat het BBq-seizoen maar beginnen!!! Klinkt goed, ik zal het recept op mijn favorietenlijstje toevoegen. Is ook weer een mooie variant op de eigengemaakte kruidenboter.
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132040
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 12-06-04 19:54
Dat klinkt als een geweldig sausje, Laui Ik ga het zeker eens proberen, ben dol op dit soort brouwsels. Is 3 teentjes knoflook wel genoeg als je zo'n grote hoeveelheid kwark gebruikt ?
Vinaba
Berichten: 9757
Geregistreerd: 15-12-03
Woonplaats: Barendrecht
Geplaatst: 12-06-04 20:59
ik ga ook een love potion maken hahaha ik ga er maar 1 ondekken voor de bbq
Mickey
Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont
Geplaatst: 12-06-04 21:24
Klinkt goed. Eens kijken wat mijn mannetje lekkerder vind, dit of een tzatzikisausje
Laui!
Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be
Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-04 09:48
Dit is de 'vriendelijke' versie. Ook vaak de helft kwark met 3 flinke tenen gebruikt. Dan is het niet echt gezellig meer de volgende dag Ikzelf ben errug gek op knoflook en zeker als je het dan een nachtje laat staan is het helemaal niet meer te harden
joostvangestel
Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!
Geplaatst: 14-06-04 08:50
Voor een kilo kwark heb je minstens 2 knofloken nodig, niet 3 teentjes
Dat soort saus eten wij hier op het werk tijdens de lunch. Lekker
Kliko
Berichten: 3026
Geregistreerd: 19-01-04
Woonplaats: Veldhoven
Geplaatst: 14-06-04 09:36
Mmmmmm... Het klinkt een beetje Maar het lijkt me best te eten hoor! Ik geloof je als je zegt dat het lekker is...
Samantha_
Berichten: 10806
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 14-06-04 09:43
MMm klinkt erg lekker! Ben dol op knoflook!
BloemBloem
Berichten: 16580
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 14-06-04 11:10
Lijkt me heerlijk , ben ook helemaal verslaafd aan knoflook. Ik eet ze zo ook wel eens op
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 14-06-04 11:25
Flower schreef:
Ik eet ze zo ook wel eens op
Heb je nog veel vrienden over?
joostvangestel
Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!
Geplaatst: 14-06-04 12:28
Hmm, ingelegde knoflookteentjes, heerlijk! Heb je ook al eens ooit knoflookijs of knoflookbier geprobeerd? Is een avontuur..
kan niet wachten op het Knoflookfestival in Kerava in augustus...ik smul nu al..
Flower: dat deed ik toen ik 3 en onwetend was. Nu weet ik beter en probeer ik het maar niet meer (laatste keer toen ik 14 was oid, heb iedereen weggestonken. Dat doe ik maar niet meer. Ui trouwens nog wel, dat vind ik ook zo lekker Joost: in Amsterdam zit een knoflook-restaurant. Was een keer in Kopspijkers. Daar stoven ze hele knoflookknollen, maken knoflookijs etc. Mijn mams en ik willen daar een keer heen (al jaren dus). 't Komt er alleen nooit van. Misschien moet ik maar naar Finland, een KNOFLOOKFESTIVAL
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 15-06-04 11:32
Die gestoofde knoflook is goed te eten Jouw sausje gaat idd bij de lijst moet lekkere sausjes, Laui. Volgens mij is die ook erg goed te gebruiken als dipsausje voor komkommer, paprika, bloemkool etc. dus ook voor het winterseizoen
Laui!
Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be
Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-04 12:10
Worteltjes Bij de BBQ dip ik er ook heel erg vaak bijv. selderij in (van die groene stokken), komkommer idd en wat dies meer zij. Is ook lekker door de salade. Echt, multifunctioneel
joostvangestel
Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!
Geplaatst: 17-06-04 07:55
Ik heb gevraagd hoe Katja (mijn vrouw) het doet:
200 gram viili (zeg maar een soort creme fraiche) wat witte peper en zout 3 tenen knoflook
Redelijk basic, maar wat smaakte dat weer lekker op ons eigengemaakte broodje shoarma