Oke heb gisteren rabarbers mee gekregen van bij mijn verzorgshet. Maar hoe kan je ze het beste eten? ik heriner me wel dat ik vroeger ze vaak gewoon rauw met suiker at ofzo maar moet ik dan iets specaails doen?
Bjarni
Berichten: 2220
Geregistreerd: 28-07-02
Woonplaats: Leusden
Geplaatst: 07-06-04 14:08
Heb een paar weken terug voor het erst rabarber gegeten! Een vriendin had ze gemaakt als toetje, gekookt met wat suiker (prut) en toen met een bolletje vanille ijs... Was errug lekker ook al zag het er in eerste instantie een beetje vreemd uit.
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 07-06-04 14:08
Mijn moeder maakte t heel vaak, gekookt met suiker volgens mij?
teriema
Berichten: 2119
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: net buiten Den Haag in het Westland
Geplaatst: 07-06-04 14:14
Ingrediƫnten: 1 kg rabarber 150 gr. suiker 1 tl gezuiverd krijt (drogist)
Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes. Kook deze met weinig water, de pijpkaneel en de citroenschil gaar in 10 min. Verwijder de kaneel en de citroenschil. Roer de suiker en het krijt erdoor en bind de moes met de in een halve eetlepel water uitgeroerde aardappelmeel.
Tip Kook rabarber niet in een aluminium pan. Als de zuren uit de rabarber met het aluminium in contact komen, krijgt het gerecht een onaangename smaak.
Dit vond ik op internet maar dat krijt klinkt een beetje raar?
Qweeny
Berichten: 558
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag
Geplaatst: 07-06-04 15:32
Ik vind rabarber echt goor!
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 07-06-04 16:50
Als je ze rauw met suiker eet, de rabarber even schillen
Je kan er ook rabarbercompote van maken... - rabarber schillen en in kleine stukjes snijden, suiker erover doen (genoeg suiker), beetje water erbij doen en koken tot de rabarber mals genoeg is om te pureren
Rabarbertaart ervan maken... - taartbodem maken, rabarbermoes maken (zonder te pureren), rabarbermoes op de taartbodem doen, suiker overstrooien en bakken in de oven
gollempje
Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)
Geplaatst: 07-06-04 17:02
ik doe het altijd zoals teriema het heeft opgeschreven maar dan zonder krijt....
mjammie!!!
Anoniem
Geplaatst: 07-06-04 17:16
Rabarber is gekookt een lekker bijgerecht bij bv spinazie of boontjes. Maar je kunt er ook een heerlijk toetje mee maken, door het wat stijver te maken (ietsjes meer maizena gebruiken) en er dan verse aarbeien (gehalveerd) door te doen. Bolletje vanilleijs en/of toef slagroom erbij, en smullen maar!
heidiLOVER
Berichten: 9185
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Opperdoes
Geplaatst: 07-06-04 19:42
nou ik eet ze ook altijd gewoon dat rode eraf halen en suiker idd maar laat ze niet te lang liggen want dan komen er verkeerde stoffen in en dat is slecht voor je