Rabarber

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Rabarber

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-06-04 13:33

Oke heb gisteren rabarbers mee gekregen van bij mijn verzorgshet. Maar hoe kan je ze het beste eten? ik heriner me wel dat ik vroeger ze vaak gewoon rauw met suiker at ofzo maar moet ik dan iets specaails doen?

Bjarni
Berichten: 2220
Geregistreerd: 28-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 14:08

Heb een paar weken terug voor het erst rabarber gegeten!
Een vriendin had ze gemaakt als toetje, gekookt met wat suiker (prut) en toen met een bolletje vanille ijs... Was errug lekker ook al zag het er in eerste instantie een beetje vreemd uit.

Samantha_

Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 14:08

Mijn moeder maakte t heel vaak, gekookt met suiker volgens mij?

teriema

Berichten: 2119
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: net buiten Den Haag in het Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 14:14

Ingrediƫnten:
1 kg rabarber
150 gr. suiker
1 tl gezuiverd krijt (drogist)

1/4 stukje pijpkaneel
1 stukje citroenschil
1 1/2 tl aardappelmeel


--------------------------------------------------------------------------------

Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes. Kook deze met weinig water, de
pijpkaneel en de citroenschil
gaar in 10 min. Verwijder de kaneel en de
citroenschil. Roer de suiker en het krijt erdoor en bind de moes met de in
een halve eetlepel water uitgeroerde aardappelmeel.

Tip Kook rabarber niet in een aluminium pan. Als de zuren uit de rabarber
met het aluminium in contact komen, krijgt het gerecht een onaangename smaak.



Dit vond ik op internet maar dat krijt klinkt een beetje raar?

Qweeny

Berichten: 558
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 15:32

Ik vind rabarber echt goor!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 16:50

Als je ze rauw met suiker eet, de rabarber even schillen

Je kan er ook rabarbercompote van maken...
- rabarber schillen en in kleine stukjes snijden, suiker erover doen (genoeg suiker), beetje water erbij doen en koken tot de rabarber mals genoeg is om te pureren

Rabarbertaart ervan maken...
- taartbodem maken, rabarbermoes maken (zonder te pureren), rabarbermoes op de taartbodem doen, suiker overstrooien en bakken in de oven

gollempje

Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 17:02

ik doe het altijd zoals teriema het heeft opgeschreven maar dan zonder krijt....

mjammie!!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 17:16

Rabarber is gekookt een lekker bijgerecht bij bv spinazie of boontjes. Maar je kunt er ook een heerlijk toetje mee maken, door het wat stijver te maken (ietsjes meer maizena gebruiken) en er dan verse aarbeien (gehalveerd) door te doen. Bolletje vanilleijs en/of toef slagroom erbij, en smullen maar!

heidiLOVER

Berichten: 9185
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Opperdoes

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 19:42

nou ik eet ze ook altijd gewoon dat rode eraf halen en suiker idd maar laat ze niet te lang liggen want dan komen er verkeerde stoffen in en dat is slecht voor je

tis wel lekker zuur Tong uitsteken