Zoals hutspot, andijvie stampot, boerenkool stampot etc. zie weet er de lekkerste resepten van de hollandse potten? ben errug benieuwd of er nog lekkere recepten heb.
_DuN_
Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren
Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-04 22:09
Hutspot en boerenkool heb ik gevonden alleen geen andijvie stampot... ben namelijk een "www.bokt.nl kookboek" in elkaar aan t flansen vandaar dat ik zo aan t rond neuzen ben!
Anoniem
Geplaatst: 24-05-04 00:45
hete bliksem, bietjesstamppot.....
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 24-05-04 03:13
mmm i love andijvie stam aardappels koken en puree van maken een flinke krop LICHT groene andijvie in fijne reepjes snijden de andijvie bij de puree doen en dan een scheutje azijn erover sprenkelen en mengen maar
ook lekker om er uitgebakken spekjes door heen te roeren vriendin van me eet hem altijd met geraspte kaas erdoor
mmmm drie keer raden wat ik morgen ga eten
ellepel
Berichten: 47338
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen
Geplaatst: 24-05-04 13:45
witlofschotel!
nodig: 3 stronken witlof 400gram half om half gehakt 2 eetlepels zoete chilisaus orientaalse kruiden(c1000) peper/zout klein pakje spekjes. 2 grote uien.
witlof schoonmaken, hart eruit halen en in kleine stukjes snijden gehakt kneden, daarbij de chilisaus doen en de kruiden. gehakt rul bakken in de pan.
uien snijden in kleine stukken en dit meebakken in de pan. witlof erbij doen en ook even meebakken.
spekjes in een aparte pan bakken, kruiden met paprikapoeder,zout/peper en wat je maar lekker vind aan kruiden.
dit bij de gehakt in doen. alles nog even laten doorbakken. lekker met aardappels.
_DuN_
Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren
Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-04 20:29
superlenie schreef:
hete bliksem, bietjesstamppot.....
weet je toevallig t recept van hetebliksem ergens te vinden?
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132051
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 25-05-04 10:08
Ik maak andijviestamppot op dezelfde manier klaar als Draumpje (zal wel streekgebonden zijn ). Verder prak ik er altijd nog een paar eitjes doorheen Een klein beetje slasaus of een klontje boter er doorheen is ook erg lekker.
Krieltje
Berichten: 2992
Geregistreerd: 26-01-03
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 25-05-04 15:10
snert
Anoniem
Geplaatst: 25-05-04 15:12
Spinazie met een geprakt eitje en broodsoldaatjes!
Hete bliksem is trouwens 1 kg kruimige aardappels met 1 pond zure en 1 pond zoete appels koken. Snufje zout, eetlepel suiker. Daarna afgieten, versgemalen peper en een snuif kaneel erdoor stampen.
Anoniem
Geplaatst: 25-05-04 20:12
Heel [nostalgisch] Hollands: Pastinaak, meiraapjes, schorseneren, postelein. Alles met gekookte aardappelen en een stukje vlees en jus.
Anoniem
Geplaatst: 26-05-04 09:52
Jippie, waar HEB je het over??? Is dat echt eten???? Nooit van gehoord! Ja postelein wel maar de andere drie....
Anoniem
Geplaatst: 26-05-04 18:10
Na WOII is de Hollandse keuken behoorlijk veranderd en zijn die groenten langzaam uit ons assortiment verdwenen. Meiraapjes zijn tegenwoordig wel weer te koop op de markt, geimporteerd uit Frankrijk. Pastinaak en Schorseneren zijn tegenwoordig alleen in hele chique restaurants te verkrijgen terwijl het rond 1900 dagelijkse kost voor de gewone man was.
Nog wat oer-hollandse gerechten: naakte kindertjes in het gras hete bliksem balkenbrij
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 27-05-04 11:25
Andijviestamppot, jammie! Ik doe altijd gerapste kaas door de aardappels heen, en soms nog een kuipje kruidenkaas erdoorheen voor t serveren.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 27-05-04 12:23
Naakte kindertjes in het gras?? Wat moet ik me daar bij voorstellen
Balkenbrij is erg lekker, vooral met gebakken appeltjes erbij
En schorseneren, absoluut heerlijk, maar idd niet veel meer te vinden (hier in de supermarkt alleen in bokaal).
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 27-05-04 12:32
Zoute haring met zure bom!
Anoniem
Geplaatst: 27-05-04 12:37
Natalie schreef:
Naakte kindertjes in het gras?? Wat moet ik me daar bij voorstellen
Volgens mij is dat wat ze bij ons Blote Billetjes in het Gras noemen: groen met witte bonen. Is een mengsel van witte bonen en snijbonen, in 't zout. (en niet te pruimen )
ellepel
Berichten: 47338
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen
Geplaatst: 27-05-04 12:43
balkenbrij?? dat maakte mijn moeder ook wel..nou ik lust dus echt geen varkenskop. daar maakt zij het altijd van...bah
Krackie
Berichten: 54
Geregistreerd: 26-05-04
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 27-05-04 22:17
Wentelteefjes,Heerlijk
_DuN_
Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren
Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-04 17:13
wentelteefjes zijn idd heerlijk
Caira
Berichten: 26064
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl
Geplaatst: 05-06-04 17:50
Broeder! jammie!!
Qweeny
Berichten: 558
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag
Geplaatst: 05-06-04 20:39
Peen en ui Zuurkool Boerenkool met worst
Liza_vL
Berichten: 17549
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: Rotterdam
Geplaatst: 06-06-04 13:23
andijvie met spek erdoor, dan lust ik wel andijvie
LuvdaTossa
Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land
Geplaatst: 06-06-04 13:24
Hete Bliksem
FennekeR
Full-Time Bokker
Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04
Geplaatst: 06-06-04 19:30
jachtschotel!! Rundvlees braden (duurt helaas wel lang) gesnipperde uien meebraden, 1 of 2 blaadjes laurierblad mee laten sudderen, wel verwijderen voordat je gaat eten. Aardappel puree maken (of uit pakje, Knorr voor overgerechten), laagje puree in een ingevette ovenschaal, laagje vlees/uien mengsel, laagje appelplakjes (liefst goudrenetten), dan weer laagje aardappelpuree. Bestrooien met paneermeel, 'n paarklontjes boter erop en dan ongeveer een half uurtje in de oven.
Kimmes
Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer
Geplaatst: 09-06-04 09:31
Klinkt lekker Fenneke. Doe je daar dan groente bij??Of eet je dat zo?