Reken 3 (of 4)stuks vlees per persoon... Er zijn mensen die er meer eten en er minder eten, maar dat compenseert zich nogal (het stuk van degenen die minder eten gaat gewoon naar iemand die er nog wel een op kan).
Als we hier bbq-en zijn de groentes standaard:
- salade (gewone groene kropsla) (1/4 krop sla per persoon)
- tomaat (1 tomaat per persoon)
- geraspte wortel (1à1,5 wortel per persoon)
- komkommer (1/3 komkommer per persoon)
- aardappelsalade
- eieren (1 ei of 1/2 ei per persoon)
- paprika (eventueel op spiesjes op de bbq afwisselend met champignons)
- champignons
- pastasalade (pasta, stukjes zalm, yoghurtdressing)
(pasta, stukjes ham, stukjes kaas, pijnboompitjes,
cocktailsaus)
En natuurlijk het stokbrood en de kruidenboter niet vergeten
Ook heel erg lekker op de bbq is:
- ananasstukjes en gedroogde pruimen ingepakt in gerookt spek op spiesjes gestoken
- vis in alufolie
- gepofte aardappels
- maïskolfjes op de bbq