dat is met wokken maar toch bedankt ik ben op zoek naar een recept met aantal gehakt, wat voor groentes en aantal hoeveel heden tomaten puree en uien, heb t ooit gemaakt dus dit weet ik nog wel maar weet dus niet meer hoeveel en wat er nog bij moet eventueel...
Lanide
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08-05-04
Woonplaats: Haren
Geplaatst: 24-05-04 19:16
die met bruine bonen? JAKKES!
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 24-05-04 19:45
Dat receptje in het topic wat leentje postte is een goed recept voor chili... Kan je toch evengoed zonder wok gereedmaken in een gewone diepe pan? Eventueel dingen erbij voegen of eruit laten en je hebt echt wel een goed chilirecept hoor!
_DuN_
Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren
Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-04 20:14
Lanide schreef:
die met bruine bonen? JAKKES!
die ja erg lekker, alleen je moet geen zwakke darmen hebben maar ik gaan t iig proberen!
Lanide
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08-05-04
Woonplaats: Haren
Geplaatst: 25-05-04 17:14
Bruine bonen is gewoon om te kotsen
_DuN_
Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren
Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-04 20:08
jou mening! niet de mijne
Lautjuh123
Berichten: 5174
Geregistreerd: 20-10-02
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 25-05-04 22:39
bleeeeghhhh dat is zoooooooo vies ik ga al over mn nek als ik het alleen maar ruik, hoe kan iemand dat lekker vinden echt?
MootjeK
Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten
Geplaatst: 26-05-04 16:02
Ik maak het meestal met zo'n zakje van Knorr of van het AH huismerk. Bereidingswijze: gesnipperd uitje bakken, gehakt erbij, evt. een paprika in stukjes. Dan de mix erbij (en de aangegeven hoeveelheid water). Even laten inkoken. Dan de uitgelekte (afgespoelde) bonen erbij. Afhankelijk van de mix die je gebruikt moet er ook nog een klein blikje tomatenpuree doorheen. Soms voeg ik ook nog wat champignons toe. Heeeeerlijk!
Je kunt de boel trouwens nog wat spicy-er maken door er wat van die mexicaanse hete saus doorheen te doen. Wordt het nog meer jummie van!
Samantha_
Berichten: 10809
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 26-05-04 16:06
Ik maak altijd chili sin carne (zonder vlees) Bruine bonen wassen, laten uitlekken. 2 uitjes snipperen en fruiten in de pan, samen met 2 geperste tenen knoflook. Parika in stukjes erbij doen. Blikje tomaten puree erbij, de mix met water erbij. Even laten sudderen, blik tomaten erbij, en de uitgelekte bonen erbij doen. Alles even laten sudderen, en klaar! Lekker met een flinke schep creme fraiche eroverheen!
Anoniem
Geplaatst: 26-05-04 16:12
Chili is heerlijk, maar d'r zouden geen bruine bonen in moeten zitten Die zijn zoooooooowwwww vies!!!!
Samantha_
Berichten: 10809
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 26-05-04 16:14
Je kan er toch ook chili bonen in doen? Of vind je die ook vies?
Anoniem
Geplaatst: 26-05-04 16:18
Yukkie, die dingen zijn ook zo melig.... Brrrrr ik krijg er rillingen van over m'n rug als ik er al aan denk