Gekookt ei

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Gekookt ei

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-05-04 02:29

Blijft een gekookt ei minder lang goed dan een ongekookt ei ?
Ik had toevallig een paar hard gekookte eieren nog liggen en na een dag of wat gepeld en weggegooid Lachen Vond het niet te fris meer ruiken.
De ongekookte broertjes en zusjes is niets mis mee en nog lang niet aan de houdbaarheidsdatum.
Kortom ...
Bederft een gekookt ei eerder dan een rauw ei ??

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-04 08:36

Bij ons in de bakkerij gebruiken we ook eieren voor de belegde broodjes.
We koken dan ook een paar eieren tegelijk en bewaren die dan ik een bakje met een laagje water in de koeling, zo kan je ze tot de volgende dag bewaren.

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-04 09:12

Je kan ze wel een paar dagen bewaren hoor, geverfde gekookte eieren met pasen hebben wij ook 2/3 dagen bewaard Schijnheilig En ik leef nog Haha!

Breyerpaard

Berichten: 51
Geregistreerd: 09-05-04
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-04 20:47

gelukkig wel...

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-04 00:01

Je moet ook nooooi aan eieren ruiken Haha!
Die ruiken van zichzelf al niet fris.

Flutterby

Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-04 17:03

wanneer de groen of witte eieren niet weglopen of je beschuldigen van nalatigheid zit het wel snor Lachen

Saskia008

Berichten: 1735
Geregistreerd: 02-11-03
Woonplaats: zuidlaren

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-04 23:30

tja, in water kun je ze wel een tijdje bewaren....
natuurlijk kun je ze beter rauw bewaren
bij mij zullen ze gekookt nooit lang staan.. ik pak zo een gekookt ei, en stop die in mn mond, heerlijk!

Qweeny

Berichten: 558
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 23:54

Rauw kan je ze langer houdenndan gekookt maar kan wel denk ik een dag of 2.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-05-04 01:35

Qweeny schreef:
Rauw kan je ze langer houdenndan gekookt maar kan wel denk ik een dag of 2.


Tja, maar de vraag blijft dan natuurlijk WAAROM ze rauw langer goedblijven. Meestal werkt dat juist andersom.

Denk aan vlees... gezouten... gerookt...weet ik veel, maar rauw is het zo naar de gallemiezen

Monday

Berichten: 1276
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: @ Home

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-04 15:10

Volgens mij kun je (hard)gekookte eieren nog wel een dag of 5 in de koelkast bewaren hoor. Wel even apart houden van de rauwe... anders wordt het zo'n bende als je een eitje wil pellen *LOL*

BJuwel

Berichten: 979
Geregistreerd: 18-05-04
Woonplaats: culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-04 16:23

hard gekookte eieren kan je langer bewaren dan zacht gekookte eieren.

rode_kool

Berichten: 4415
Geregistreerd: 06-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-04 16:49

hard gekookt, een klein weekje geen probleem.
Rauw, 2/3 weken geen probleem, zolang je ze daarna maar kookt, anders is het niet zo geweldig Lachen
We hebben zelf kippen, en altijd een overvloed aan eitjes Knipoog

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-06-04 22:28

Leuk al die reakties over een ei *LOL* maaaaaar...... hoe zit het nu ...

Stel ik neem een versgelegd rauw ei. Blijft probleemloos 3 weken goed, daarna kook ik het ei en hup... weer een week erbij en smikkelen maar. (was het ei rauw na die vier weken ook nog goed geweest ?)

Ik neem hetzelfde vergelegde ei en ren van de kip naar het alvast kokende water Lachen
Vervolgens gaat het ei 4 weken op rust. Watdan ?

Welk ei durven jullie nog te eten en waarom ?

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-04 12:53

Een rauw ei is van het moment van de leg, tot aan consumptie, zo'n 6 weken 'vers', daarna gaat de conditie van het ei snel achteruit.

Een ei wat bijv. bevrucht is, maar al een week in de kelder heeft gelegen ter consumptie en daarna tóch nog onder een kip belandt, wordt ook nog gewoon een kuikentje. Dat heb ik vorig jaar zelf geprobeert en het werkt dus écht!!

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 23:13

In principe is de schaal van een ei een goede bescherming tegen bacterien, tot op zekere hoogte dan. Een ei gaat in kwaliteit achteruit doordat het ei vocht verliest waardoor de zuurgraad in het ei verandert; op den duur kunnen bacterien door de schaal binnendringen en bederft het ei.

Dit is ook de reden waarom eieren niet gewassen mogen worden; de waslaag in de schaal wordt aangetast en het ei zal eerder bederven.

Hetzelfde gebeurt als je een ei kookt; de schaal wordt ontvet, en wordt doordringbaar voor bacterieen en het ei zal eerder bederven.

Uit: Harold McGee; over Eten en Koken

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-06-04 00:13

Yoo fab Lachen ... na een maand een antwoord op de eigenlijke vraag Klinkt nog eens erg erg logisch ook moet ik zeggen.

Wat is dat voor ... uhh boek ?

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-04 17:32