Ik ben de laatste tijd weer eens erg verslaafd aan zalm (ja erg he). Trouwens eet veel meer vis tegenwoordig terwijl ik dat vroeger nooit at.
Maar ik zou er toch meer mee willen varieeren iemand leuke lekkere tips?. Ook het bereiden van de zalm of andere vissoorten mag.
Rinske
Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand
Geplaatst: 23-04-04 16:12
Zelf een vispizza maken. Heerlijk Het stukjes zalm, tonijn, garnalen en ansjovisjes. Oeh, ik krijg al honger als ik eraan denk En uiteraard salade met zalm, of tagliatelli met zalm. Heerlijk. Ik ben een schte visverslaafde
UrbanL
Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....
Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 16:13
Kom maar op rinske wat is nog meer lekker met vis?
Neem je dan die pizza bodems waar de reklame van is (met die tweeling)?.
Rinske
Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand
Geplaatst: 23-04-04 16:17
Nee, wij maken de pizzabodems zelf, want wij hebben een broodbakmachine Dat is echt handig Kun je ze ook meteen de vorm geven die je wil Verder vind ik visschotels uit de oven ook altijd heel lekker
UrbanL
Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....
Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 16:19
Bah mijn maag gaat gelijk rammelen .
Ga maar eens een visboekje halen.
karuna
Drukke kabouter
Berichten: 37241
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl
Geplaatst: 23-04-04 16:31
pasta met zalm is ook lekker simpel met ui en tomaat, peper zout en olie dat opbakken en dan een blikje zalm of verse erdoor heen op het laatst
mjam
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 23-04-04 16:40
Zalmmousse is mijn absolute favoriet... maar ik weet het recept niet uit mijn hoofd... Simon maakt gevulde paprika's met tonijn, ook lekker . Of avocado/garnalen cocktail... en nog een favoriet; gerookte zalm met verse asperges, verkrummeld ei (eitjes koken en in ontelbare kleine stukjes hakken) en een botersausje met verse kruiden.
Rinske
Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand
Geplaatst: 23-04-04 16:41
Vikki is niet lief, ik krijg er veel te veel honger van
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 23-04-04 16:49
-Zalm in aluminiumfolie uit de oven -Zalm (gerookte of gewone) in quiche -Zalm in risotto -Zalmbrochettes maken
Maar mijn favoriet blijft gewoon een moot zalm, met nieuwe aardappeltjes en spinazie...
Anoniem
Geplaatst: 23-04-04 16:52
VIS
Gewoon puur eten, niks meer aan toevoegen.
Laura
Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland
Geplaatst: 23-04-04 18:30
Ik had gisteren zalmfilets uit de diepvries en ik wilde er iets 'leuks' mee doen maar ik had niet veel in huis. Toen vond ik dit recept: Aantal Eenheid Omschrijving 400 4 4 1 0.50 0.25 0.10 gram eetlepel eetlepel stuks theelepel eetlepel theelepel zalmfilet olie (olijf-) puree (tomaten-) ui oregano basilicum (vers) zoetstof
Berei- ding Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bak de zalmfilets in de helft van de olijfolie. Leg ze in een wijde ovenschaal. Fruit de fijngehakte ui in de rest van de olijfolie lichtbruin en voeg er de tomatenpuree en 2 deciliter water aan toe. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Voeg er basilicum, oregano en zoetstof bij en verwarm alles nog 5 minuten. Schenk het uimengsel over de zalmfilets en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
garnalencocktail!!!!!!! jammie!! Of kibbeling of een lekkerbekkie!!!
Tanjake
Berichten: 1049
Geregistreerd: 11-02-03
Woonplaats: Belgiƫ
Geplaatst: 25-04-04 16:52
Ik weet niet of je zelf ooit witloof met ham en kaassaus eet... maar de ham vervangen door gerookte zalm is heerlijk (wij maken het dan ook nog met mascarponekaassaus met het vocht van het witloof, maar daar moet je vanhouden want dan is de "kaassaus" bitterder)
Anoniem
Geplaatst: 25-04-04 17:54
Forel (bv regenboogforel) kruiden, en met verse stukjes groenten en 2 plakjes citroen in een pakketje van aluminiumfolie leggen. In de voorverwarmde oven (250 graden) leggen, ongeveer een half uurtje. Wel de kop eraan laten zitten en pas eraf halen als je gaat eten, dan blijft het malser. Lekker!
Of wat dacht je van een tonijnbiefstukje van de contactgrill met een lekker fris ravigottesausje en een pittige salade?
Etenstijd geloof ik
Carolinef
Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk
Geplaatst: 26-04-04 12:53
hier nog n oven receptje; kabeljauw (diepvries van willekeurige supermarkt,) daarnaast in n pannetje groenten roerbakken, beetje verschillende dingen zoals courgetten, prei, wortel etc (ik haal altijd zakje ratatoulle mis bij AH) cherrytomaatjes meerbakken en flink kruiden met zout en vers gemalen peperen oregano., alu folie even insmeren met roomboter, bevroren visje erop en deze kruiden met z/p naar smaak, warme groente brij erop en dichtvouwen, maar wel ruimte tussen laten voor stoom dus niet als een kadootje dichtvouwen, half uurtje in oven op 200 graden en daarna klaar. even aan de onderkant v/h pakketje gaatjes maken dat de overtollige vocht eruit loopt en klaar; heerlijk groente gaar gestoomde vis met van alles erbij, lekkerset is om er aardappelpuree bereid met roomboter erbij te doen!
Vanes
Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland
Geplaatst: 26-04-04 13:27
Ja ik eet de laatste tijd ook veel vis omdat ik bijna geen vlees meer eet. Je kan er zoveel lekkere dingen mee maken vooral uit de oven.
Caralinef, dat receptje van jou maak ik ook wel eens dat is echt heerlijk, ik eet het dan vaak met rijst of couscous.