Ik heb een keer ergens chinese fondue gegeten (ik weet niet meer waar ) en vond dat erg lekker. Ik zou graag willen weten hoe je dat precies maakt en wat je er dan in gooit. Voor zover ik nog weet groente (champignons,bloemkool,boontjes),maar wat voor vlees ook al weer??
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 02-04-04 12:24
Stukjes vis, kip, van die grote garnalen, biefstuk.... volgens mij kan alles daar wel in!
Anoniem
Geplaatst: 02-04-04 14:03
Kimmes, bedoel je hoe je de "bouillon" moet maken misschien??? Uhm, dat weet ik zo gauw ook niet uit het hoofd, maar misschien levert een rondje google wel iets op?
Anoniem
Geplaatst: 02-04-04 18:00
tempura heet dat toch?
Gewoon met een blokje bouillian maken en daar je eten in laten garen. Hoe meer eten je in het water gaart des te lekkerder wordt het water. Aan het einde van de maaltijd drink je de bouillion ook op.
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 02-04-04 22:56
Tempura is weer iets anders. Dat is iets in een dun deeglaagje licht frituren volgens mij. Mijn moeder maakte vroeger altijd gewoon bouilon van een bouilonblokje volgens mij. En dan ietsje pittiger.
Anoniem
Geplaatst: 03-04-04 00:55
Hierbij een ideetje:
Mongoolse fondue Ingrediënten: 800 gr lamsfilet of lamsbovenbil (of 2 grote kipfilets) 300 gr ossehaas 8 Chinese garnalen 4 lente-uitjes 400 gr Chinese kool 350 gr instant-noedels 2 l kippenbouillon
Ingrediënten dipsauzen:
sojasaus sesampasta (verdun sesampasta met sesamolie tot yoghurtdikte) rijstwijn of sherry vissaus furu (pureer furu tot yoghurt-dikte) lente-ui sesamolie koriander
Bereiding: Vries het vlees gedurende enkele uren in; op deze manier kunt u het vlees beter snijden.
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Verdeel het over verschillende bordjes.
Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
Kook de instant-noedels volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel ze over twee borden.
Was de kool en snijd de bladeren in stukjes van twee bij drie centimeter.
Doe de ingrediënten van de dipsauzen in aparte bakjes.
Breng twee liter bouillon met de lente-ui aan de kook.
Giet de bouillon over in een Mongoolse vuurpot (Als u geen traditionele vuurpot met gloeiend houtskool heeft, neem dan een réchaud of brander met een diepe vuurvaste schotel).
Pak een stukje vlees tussen uw houten chopsticks en houd dit gedurende enkele seconden in de vuurpot.
Doop het vlees vervolgens in uw zelf gecreëerde dipsaus (Meng verscheidene ingrediënten van de dipsauzen naar eigen keuze).
Als het vlees op is, kunt u dit herhalen met de noedels en de gesneden kool.
Vul, indien nodig, de vuurpot bij met kokende bouillon.
Kimmes
Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer
Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-04 00:57
Hmmmmmmmm...klinkt lekker
Cheveyo
Berichten: 17591
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: aan het eind van de regenboog!
Geplaatst: 04-04-04 01:16
heet dat niet iets van Chabuchabu ofzo? Volgens mij gewoon als maar meer er in gooien en dan wordt de smaak steeds beter. Wij deden het toen door knoflook, alfalfa, tauge enzo in het vlees te rollen, pakketje maken en dat met de stokjes in de bouillon hangen tot het gaar is. MMMMMM het is echt "zalig".
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 04-04-04 11:43
Ik haal bij de chinese supermarkt bouillonblokjes voor Tom Yam soup. Die zijn hier uitermate geschikt voor, denk ik, lekker pittig.
miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04
Geplaatst: 15-04-04 12:30
Volgens mij heeft het niet zo lang geleden ook in de allerhande gestaan? Misschien kan je iets vinden op ah.nl?