Varkenshaas...

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Toess

Berichten: 12028
Geregistreerd: 27-08-01

Varkenshaas...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-03-04 20:30

Hoe maak je dit goed klaar?? Las in het Aldi-topic dat je dat goed moet doorbakken Verward

Wie kan me helpen (dit is makkelijker als kookboek pakken Bloos )

Mellow

Berichten: 6467
Geregistreerd: 22-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 20:44

gewoon bakken totdat het gaar is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 20:46

Nee!!

Niet goed doorbakken, gewoon hetzelfde als Biefstukjes. Moet iets rose zijn.

Toess

Berichten: 12028
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-03-04 20:49

Oke Lachen Thanks Pipo!

ellepel

Berichten: 47328
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 21:15

8 minuten.
in die 8 minuten steeds omdraaien.
heb die vand e aldi wel es gehad, zijn errug lekker!

Toess

Berichten: 12028
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-03-04 21:18

Aldi kan wel lekkere dingen hebben Haha! Ga die van de Aldi wel proberen Lachen

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 21:58

Inderdaad, niet helemaal gaar bakken hoor! Zonde, worden ze veel te droog van. Even kort om en om, zodat je ie mooi bruin is. Dan laat je hem nog even nagaren en tadaaaa... lekker rose van binnen

Scum

Berichten: 33099
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 13:02

Ik heb me door een chef kok laten vertellen dat het absoluut niet roze mag zijn. Rundvlees mag wel rood of roze zijn (bah), maar varkensvlees niet, daar kun je hartstikke ziek van worden vertelde hij.

Het is ook maar hoe je het persoonlijk lekker vind. Rauw vlees hoef ik echt niet. Het moet altijd flink gebakken zijn voor mij.

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 13:19

Ik zorg altijd dat íe nét niet roze meer is.
Hoe lang bakken ligt eraan hoe dik je haasje is.
En de dikke kant in het warmste gedeelte van de pan leggen (als je tenmiste verwarmt met een pitje).

SkyMarian

Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 14:15

Scum schreef:
Ik heb me door een chef kok laten vertellen dat het absoluut niet roze mag zijn. Rundvlees mag wel rood of roze zijn (bah), maar varkensvlees niet, daar kun je hartstikke ziek van worden vertelde hij.

Het is ook maar hoe je het persoonlijk lekker vind. Rauw vlees hoef ik echt niet. Het moet altijd flink gebakken zijn voor mij.


klopt varkens vlees moet altijd gaar zijn ivm de bacterien. Scheve mond

al moet ik eerlijk toegeven dat ik de mijne ook nooit gaar bak, veelste droog Schijnheilig

petraaken

Berichten: 44204
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 15:12

mij is altijd geleerd om dit goed te doorbakken. vind het trouwens goed doorbakken erg lekker. Trouwens varkensvlees is op z'n best als het doorbakken is. Rundsvlees mag nog roze zijn vanbinnen.

Farah_

Berichten: 2510
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oudenhoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 19:48

Lekker hoor Lachen En dan met een peperroomsausje en aardappelkroketjes *LOL*

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 00:22

Praktijk is dat rundvlees (bief) vaak roder bereid wordt dan varkensvlees. Een varkenshaas hoort echter inderdaad nog rose-achtig te zijn van binnen, voor het meest sappige resultaat dan Lachen Je moet er wel van houden maar anders wordt het vlees veel te snel droog. Jammer dus, al kan een goed sausje veel vergoeden.

Ik zie niet in waarom varkensvlees anders behandeld zou moeten worden dan rundvlees, vooropgesteld dan dat beide produkten een hygienische weg bewandeld hebben voordat ze in de pan belanden.

Voor het gelijkmatig garen van varkenshaasjes kun je de punt omslaan en even vastprikken zodat het stukje vlees overal ongeveer even dik is.

Toess

Berichten: 12028
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-03-04 13:31

Bedankt voor alle tips Lachen
Zaterdag de grote dag, had beloofd wat lekkers klaar te maken en afgekeken bij een andere bokker (die dit erg lekker maakte!) ga ik dit maar maken. Met gekruide krieltjes en een lekker sausje voor bij de varkenshaas Lachen En voor mijn broer smiles in de oven Clown