Mijn vriendin en ik wouden laatst schuimpjes maken. We deden het van dit recept:
Ingrediënten 15 gram boter 4 eieren 1 theelepel citroensap 2 theelepels maïzena 250 gram suiker Bereiding Verwarm de oven voor op 150 ° C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet het papier in met de boter. Splits de eieren en zet de dooiers in de koelkast voor een omelet. Klop de eiwitten stijf met het citroensap en de maïzena. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Vorm met een grote lepel 8 tot 12 bergjes op de bakplaat. Zet de oven nu op 120 °C en bak de schuimpjes zo'n 35 minuten in het midden van de oven. Laat ze nog ongeveer 1 uur drogen in de oven.
Ze zijn be ons alleen mislukt omdat er een heeel klein beetje eigeel in zat en toen werden het geen schuimpjes meer
Dus als je het maakt, 1 tip: Het moet beslist helemaal vet vrij zijn. Er mag dus helemaal geen eigeel in en het is handen om van de voren zelfs de kom te ontvetten.
heidiLOVER
Berichten: 9185
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Opperdoes
Geplaatst: 27-02-04 11:02
ojee jammer dat ze mislukt zijn dan
gollempje
Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)
Geplaatst: 27-02-04 11:25
mjammie! heb meteen zin om ze te maken.... doe het maar een andere keer even m'n moeder melden dat d'r keuken een rotzooi wordt
Samantha_
Berichten: 10797
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 27-02-04 12:42
Ik heb t ook een keer gemaakt, ze waren wel lekker maar smaakten totaal anders dan de schuimpjes in de winkel.
gollempje
Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)
Geplaatst: 27-02-04 12:57
hoe smaakten ze dan???
Samantha_
Berichten: 10797
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 27-02-04 12:58
Euhm raar. Wel lekker maar totaal anders dan ik had verwacht.
Mar__
Berichten: 6656
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home
Geplaatst: 27-02-04 13:00
Ja ik ga ze ook eens maken! Lijkt me wel grappig
karuna
Drukke kabouter
Berichten: 37233
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl
Geplaatst: 27-02-04 17:12
het hangt af van de schuimpjes die je wil maken. Moeten het die knapperige dingen zijn die ook wel op een mokkataart zitten moet je alleen eiwit suiker en een beetje zout gebruiken. Is het de bedoeling dat je die zachte sinterklaasschuimpjes wil hebben dan kan het wel zo. Je kunt eiwit trouwens ook in pakken kopen bij AH tegenwoordig. DAn hoef je ze helemaal niet meer te scheiden. Heel handig.
Duhelo
Berichten: 28526
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 04-03-04 18:55
hoe moet jedan zon knaperige maken? het receptje graag
Charaz
Berichten: 24282
Geregistreerd: 12-04-02
Geplaatst: 04-03-04 20:15
de knapperige zijn het bovenstaande recept
Duhelo
Berichten: 28526
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 04-03-04 20:25
oh, dank je, ik twijfelde omdat karuna het tegenovergestelde beweert...
karuna
Drukke kabouter
Berichten: 37233
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl
Geplaatst: 05-03-04 12:29
MM ik maak ze altijd met stijfgeklopt eiwit en poedersuiker. Dat is alles. En dan lang in een lauwe oven op 125 graden laten drogen.
Doe ik er boter bij dan worden het bij mij niet van die krokante brosse dingen.
Duhelo
Berichten: 28526
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 05-03-04 17:05
en hoeveel gebruik je dan?
karuna
Drukke kabouter
Berichten: 37233
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl
Geplaatst: 06-03-04 19:39
eeeh gewoon 2 of 3 eiwitten. En een kwak poedersuiker, ik meet het eigenlijk niet zo af. Gewoon op gevoel eigenlijk. Erg he.
Aangezien ik ze alleen moet opeten maak ik er nooit zoveel.