wie neemt er zo ook een lekker plakje vers brood..

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

wie neemt er zo ook een lekker plakje vers brood..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-03-04 13:31

Tja het piepje ging net af, mijn verse broodje is weer klaar Kwijl
De geur van vers brood komt me al tegemoet Haha!

Toch wel ideaal zo'n brood bakmachine............. OK dan!
Voor diegene die nu nog moet eten eet smakelijk !

En die gene die nu net een slok drinken bij het wat "oudere" supermarkt brood neemt: geniet met mate Haha! Knipoog

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 14:26

Nope, vandaag niet... Morgen een lekker vers brood van bij de bakker (en yep het is vers, want het is altijd nog warm als ik het ga halen Haha!)

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 15:25

Hihi ik heb elke dag vers brood, ik werk in een bakkerij.
Maar een vers plakje brood vindt ik net zo lekker of eigenlijk nog lekkerder als een gebakje.

curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-03-04 15:29

Vanes schreef:
Hihi ik heb elke dag vers brood, ik werk in een bakkerij.
Maar een vers plakje brood vindt ik net zo lekker of eigenlijk nog lekkerder als een gebakje.



Inderdaad, moet me ook inhouden om niet nog een keer naar de keuken te lopen om nog wat af te snijden Haha!

Scum

Berichten: 33099
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 16:09

Ik vind een vers plakje brood met jonge kaas en roggebrood erop een delicatesse!
Verse boterhammen (casino) vind ik lekkerder dan broodjes.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37241
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 19:48

Ja wij lekker iedere dag. Wit of bruin en soms suikerbrood of tomatenbrood of abrikozenbrood. Omdat we allebei een voedsel allergie hebben bakken we iedere dag vers brood zelf. Alleen we laten het kneden in een broodbakmachine en bakken af in de oven in een gewone broodvorm. Mjum.

La_Vie

Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 12:25

Wij hebben op vrijdag altijd vers brood bij de supermarkt vandaan. Ben helemaal niet zo'n broodeter, maar van dat brood blijf ik eten. (west-friesbrood van deen supermarkten)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 18:11

Heerlijk!!!!!!!!!!!!!

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 18:18

Morgenochtend weer Vingers aflikken . We bakken om de dag een broodje in broodmachine en dan in het weekend de speciale dingen (tomaten-kaas-basilicumbrood, krentenbrood met abrikozen, suikerbrood, duivekater etc.). Jammie!

curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-03-04 18:18

Jammer, het is al weer op Huilen

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37241
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 16:28

moet je weer nieuwe maken. Haha!

Tamara

Berichten: 10444
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 17:02

Oeh, vers brood, heerlijk! Ik at maandag tussen de middag thuis en mn moeder had net brood gehaald, echt zoooo lekker! Zit allang vol maar wil door blijven eten, omdat het gewoon zo lekker is! Tong uitsteken

curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-04 17:11

*Tamara* schreef:
Oeh, vers brood, heerlijk! Ik at maandag tussen de middag thuis en mn moeder had net brood gehaald, echt zoooo lekker! Zit allang vol maar wil door blijven eten, omdat het gewoon zo lekker is! Tong uitsteken



Ja,maar je moet niet brood halen
Maar zelf bakken

Vingers aflikken

Duhelo

Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 18:41

euhm
kun je geen receptje hier op zetten?
wil dat al lang es maken, maar recepten heb ik niet Haha!

Technoboy

Berichten: 423
Geregistreerd: 01-03-04
Woonplaats: Huizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 18:43

plakje brood Verward

het is toch een snee brood
en een plak kaas

curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-04 18:56

dutske schreef:
euhm
kun je geen receptje hier op zetten?
wil dat al lang es maken, maar recepten heb ik niet Haha!


Tja, receptje............ en pak kant en klaar meel en een beetje water......... dat is mijn recept Bloos!

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 18:56

Technoboy schreef:
plakje brood Verward

het is toch een snee brood
en een plak kaas


Ach een kniezoor die daar op let.
Ja wij hebben ook een broodbakmachine. Het ding draait bij ons overuren. Echt heerlijk als het nog een beetje warm is en dan lekker pindakaas erop.

Duhelo

Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 18:57

curly2day"]
[quote="dutske schreef:
euhm
kun je geen receptje hier op zetten?
wil dat al lang es maken, maar recepten heb ik niet Haha!


Tja, receptje............ en pak kant en klaar meel en een beetje water......... dat is mijn recept Bloos!
[/quote]
Tong uitsteken Haha!

curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-03-04 18:58

Technoboy schreef:
plakje brood Verward

het is toch een snee brood
en een plak kaas



Ach jee, sorry
Ik snij van mijn brood lekker een plakje af ................ Knipoog

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37241
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 12:26

Een recept om zonder een kant en klaar pak een witbrood te maken.

500 gram bloem, 300 ml water, 1 eetlepel vet (boter of olie) 1 eetlepel suiker, 1 theelepel zout en 11 gram gist (meestal nemen we droge gist).

Dit gooi je door elkaar en mengen maar. Voor de snelle versie doe je het dan in een broodbakblik (een zwarte) en laat je het ongeveer een half uur rijzen op kamertemperatuur.

Daarna 25 minuten in een oven op 245 graden. Meestal laten we het in de koude oven rijzen en zetten dan de oven op 25 minuten 245 graden.

Voor de langzame versie, laat je het brood eerst rusten, kneed het dan nog een keer door en dan in het blik laten rijzen, dan krijg j eeen iets betere structuur van je brood.

Eet smakelijk.

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 17:18

hmmmm jummie vers brood Vingers aflikken
ik heb da eigenlijk nooit.
Maar op zondag dan doe wij vaak wel broodjes en croissantjes uit de oven. dat is ook erg lekker!

Duhelo

Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 17:25

karuna schreef:
Een recept om zonder een kant en klaar pak een witbrood te maken.

500 gram bloem, 300 ml water, 1 eetlepel vet (boter of olie) 1 eetlepel suiker, 1 theelepel zout en 11 gram gist (meestal nemen we droge gist).

Dit gooi je door elkaar en mengen maar. Voor de snelle versie doe je het dan in een broodbakblik (een zwarte) en laat je het ongeveer een half uur rijzen op kamertemperatuur.

Daarna 25 minuten in een oven op 245 graden. Meestal laten we het in de koude oven rijzen en zetten dan de oven op 25 minuten 245 graden.

Voor de langzame versie, laat je het brood eerst rusten, kneed het dan nog een keer door en dan in het blik laten rijzen, dan krijg j eeen iets betere structuur van je brood.

Eet smakelijk.


dank je, ik ga het volgende week eens uitproberen Knipoog

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37241
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 19:33

We horen vanzelf wel of het gelukt is.

Een tip. Mocht het deeg na het kneden nog plakkerig zijn is het te nat, dan moet je er iets bleom bij doen. Een goed brooddeeg plakt namelijk niet.

Artemiss
Berichten: 1093
Geregistreerd: 17-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 19:40

Ik neem straks een lekker plakje vers gebakken cake Haha! Vingers aflikken Knipoog

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37241
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 20:46

die ga ik zo ook maken slurp