heb hier een pakje in huis,maar hoe maak je het nou eigenlijk?
Liselot
Berichten: 32191
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 17-02-04 11:01
inhoud van het pakje in een beslagkom of iets dergelijks mikken. dan suiker erbij, hoeveelheid staat op het pakje en dan opkloppen met de mixer tot het stijf is.
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 17-02-04 11:35
Jep, zo doe je dat. Ik mik altijd 2 eetlepels suiker in een hoge, smalle kom en dan de slagroom erop en mixen tot je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat de slagroom eruit valt.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 17-02-04 11:39
Idd, kom nemen, bloemsuiker bijmikken (naar smaak, zonder kan ook) en mixen maar tot het stijf genoeg is...
En dan aardbeitjes zoeken om in de slagroom te dippen
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 17-02-04 11:45
Ik doe t altijd met zo'n speciaal slagroom-schud-ding van tupperware. Gewoon 2 schepjes suiker er bij, en schudden maar!
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 17-02-04 11:48
Suiker hoeft er natuurlijk niet bij... ik vind slagroom zonder suiker veel lekkerder . En ik vind de slagroom ook lekkerder als het niet al te stijf geklopt is... dat truukje van de kom ondersteboven houden hoef ik dus niet te proberen...
MargaV
Berichten: 1317
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 17-02-04 13:17
Als je heel de tijd dezelfde kant op mixt, zakt de slagroom minder snel in. Als je echt stijf wil, en dat het stijf blijft, kun je ook een beetje klop-klop toevoegen.
MargaV
Berichten: 1317
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 17-02-04 13:17
O ja, een beetje vanillesuiker erdoor is ook weleens lekker, net waar je van houdt...
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 17-02-04 14:49
Bloemsuiker? Ik gooi er altijd gewone kristalsuiker bij. Misschien is basterdsuiker of hele fijne suiker makkelijker oplosbaar, maar problemen met normale suiker heb ik nog niet meegemaakt.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 17-02-04 15:27
Ik heb die bloemsuiker altijd zo gezien... daarmee dat ik bloemsuiker gebruik. Volgende keer eens testen met gewone suiker
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 18-02-04 17:50
bloemsuiker=poedersuiker?
Enne, ik ga ook voor de lobbige slagroom, van dat stijve gedoe is net boter.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 18-02-04 20:56
Bloemsuiker is idd hetzelfde als poedersuiker
nanka
Berichten: 3484
Geregistreerd: 18-04-02
Geplaatst: 18-02-04 22:57
ik koop altijd zo'n spuitbus (kant en klaar)
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 18-02-04 22:59
dank je natalie, zo leer ik nog eens wat
Duhelo
Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 25-02-04 16:14
ik maak de slagroom altijd met een potje gewone room (dat je in sauzen gier) dan suiker erin en dan mixen of is dat hetzelfde als jullie zeggen?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 25-02-04 18:03
Yep It's the same indeed.
Dat veronderstel ik toch, aangezien ik ook gewoon room in een kom gooi, poedersuiker (of bloemsuiker ) erbij en mixen maar...
Duhelo
Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 25-02-04 18:20
ja, maar ze hebben het allemaal over een pakje edit: natuurlijk, een pakje room
Anne_GTI
Berichten: 18200
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten
Geplaatst: 25-02-04 23:35
Nog lekkerder is het om zelf verse melk de room af te scheppen en dat op te kloppen. Dat is nl. niet behandeld (=rauwe melk) en smaakt vind ik nog lekkerder. Wel met suiker erbij, anders krijg je van die duitse slagroom. Niet eten als je zwanger bent trouwens...
Ilsiie
Berichten: 8224
Geregistreerd: 01-01-04
Woonplaats: Oostenrijk
Geplaatst: 26-02-04 20:33
hihi, ik koop ook altijd een kant en klare spuitbus of een kant en klaar pakje room;) en dan kloppen, met 1000 korreltjes (kristal)suiker (neejneej, ik tel de suikerkorreltjes niet na;):p) en dan kloppen... klaar is Ilse...
-xxx-iezz van Ilse
Tessebes
Berichten: 18524
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 27-02-04 18:48
Je kunt beter de suiker pas toevoegen als de slagroom al stijver begint te worden, want als je het er gelijk bij gooit, schijnt het langer te duren.
Duhelo
Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03
Geplaatst: 27-02-04 18:52
ah, weer wat bijgeleerd! *ik ga ooit nog slim worden hoor *
heidiLOVER
Berichten: 9185
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Opperdoes
Geplaatst: 27-02-04 22:27
gewoon zo'n pakje in de winkel kopen en lees de achterkant