ik heb zo een zakje zoete mais, die je zelfs nog moet doen poffen, allemaal goed en wel, maar hoe suiker nu zoiets dat de suiker er aan blijft?? ze allemaal geploft zijn doeik de pot open kieper er metteen de kristalsuiker bij, maar die blijft niet plakken en valt metteen naar de bodem... mn popcrn lijkt dus niet zoals dze uit de bioscopen, met een heerlijk glimmend suikerlaagje hoe verkrijg ik zo iets at home? want zoals ik nu bezig ben is het niet zo smakelijk
alle tips welkom!!
leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02
Geplaatst: 24-02-04 14:46
poedersuiker gebruiken?
Eline
Berichten: 72938
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft
Geplaatst: 24-02-04 14:52
volgens mij moet je dat met caramel doen... dus eerst je suiker laten smelten... met boter erdoorheen ofzo? <- goh.. hier heb je wat aan... maar ik heb geen recept voor je kunnen vinden
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 24-02-04 17:18
de suiker moet je al door de olie doen voor je gaat poffen zodat de suiker smelt in de olie en dan de mais erbij doen en het deksel op de pan
Acilon
Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen
Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-04 17:42
jee dat ik daar niet aan gedacht heb eigenlijk wel stom
vanavond metteen proberen!! breng dan wel verslag uit!!!
Acilon
Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen
Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-04 22:04
update... ik deed alles volgens plan, welliswaar in een platic pot die in de microgolfoven kon (die gebruiken we al jaren voor in de microgolfoven, nog nooit wat aangeweest...) hoor ik de mais gezellig ploffen en de geur dringt al heerlijk mn neusgaten binnen... na 5 min *ping* aa klaar
met veel swoegn open ik de micro en haal de pot eruit... zonder de bodem gerekend!!!!!!!!!!! had ik daar nu een pot vast zonder bodem!!! bodem kleefde lekker aan de micro en de popcorn aan de bodem... nou doei, daar ging mn heerlijke popcorn én die goede pot... hete olie was de oorzaak... wat ben ik ook blonT...
ik heb mn lesje wel geleerd, vanaf nu in de PAN op het VUUR!!
morgen 2e poging
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 27-02-04 01:08
ik maak alleen van die zakjes popcorn in de magnetron echt helemaal zelf maken doe ik altijd in de pan en nu zeker da was balen
Anoniem
Geplaatst: 27-02-04 18:15
Ik doe het alleen in een oude pan Dan doe ik olie erin, en daar los ik poedersuiker in op (veel ) Als het heet is, dan de mais erin, snel de deksel erop, en wachten tot het gaat knetteren.
Lekkerrrrrrrr!!!!
Nicole85
Berichten: 6697
Geregistreerd: 20-06-02
Geplaatst: 27-02-04 18:31
Kant en klare popcorn kopen, hele lekkere van die zoete. Bij de JUMBO hebben ze die hierzo. Kost maar 60 cent oid.. Zo lekker!!!!
Cassidy
Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend
Geplaatst: 27-02-04 18:38
En als je geen olie wilt gebruiken? Popcorn is een lekkere snack waar normaal niet zoveel calorien inzitten, maar als je olie gebruikt is daar natuurlijk niets meer van over...
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 27-02-04 18:42
Suiker in de olie! Hoppa! Niet aan laten branden natuurlijk. Of van die magnetron zakjes kopen, ook makkelijk en smakelijk!