Iemand een goed recept voor lookbroodjes?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Farjen

Berichten: 7985
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Iemand een goed recept voor lookbroodjes?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-02-04 21:42

Heeft er iemand dus een goed recept ervoor.
Want vroeger kon mn moeder ze heel lekker maken, maar ze doet er iets anders in ofzo en ze smaken en ruiken niet naar look, meer naar olie (bah Tong uitsteken )
Dus recepten gevraagd Haha!

Carlaa

Berichten: 2867
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-04 03:08

Mag ik vragen wat dat voor broodjes zijn? Is dat puur een belgisch woord of ben ik een cultuurbarbaar?

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-04 08:53

je neemt een ciabattabrood/stokbrood/...
je snijdt een teentje look doormidden en daarmee wrijf je over je sneetjes stokbrood...
je smeert daarna het broodje in met look/kruidenboter (zelfgemaakt of uit de winkel) en strooit er een beetje geraspte kaas/mozzarella over en het geheel zet je in de oven totdat de kaas gesmolten is en het broodje ietwat krokant.

Zo maak ik mijn lookbroodjes Lachen

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132044
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-04 09:32

Je kunt de gesneden broodjes met olijfolie bestrijken.
Een paar teentjes knoflook persen en er wat stukjes overheen doen.
Evt. nog wat geraspte kaas toevoegen.
In de oven schuiven en wachten tot de broodjes knapperig zijn.
Eet smakelijk Vingers aflikken

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-04 13:56

Je koopt van die kruidenblokjes van KNORR (knoflook peterselie) ... en dan :

Smelt een klont boter in een steelpannetje (niet bruin laten worden!!!), en doe er het blokje in. Los het op met een vork in de boter (voeg indien wat weinig boter er wat extra bij, het is een beetje zoeken de eerste keer). Is het blokje opgelost zet dan meteen het pannetje van het vuur. Snij brood open, en met een soeplepel doe je er de vloeibare kruidenboter in. Stokbroodje een minuutje of 4/5 in de oven of de grill en Vingers aflikken

Caira
Berichten: 26061
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-04 15:26

en lekker wat italiaanse kruiden erover mjammie!

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-04 22:41

Daarvoor gebruik ik Turks brood. Dat snij ik open en in blokken. Dan BlueBand Margarine mengen met een paar teentjes knoflook, verse selderijblad en wat selderijzout en dat smeer ik erop. Dan een minuut of 8 onder de grill en smullen maar! Vingers aflikken

Farjen

Berichten: 7985
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-02-04 14:15

Goh bij jullie is het simpel zeg..
Wat ik er allemaal nodig heb Haha! :
Stokbrood
olie
wijnazijn of wijnolie, één van de twee is het Tong uitsteken
lookkruiden
beetje bassilicum
look geperst

Ik ga het eens simpeler doen Tong uitsteken

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 01:48

Gewoon knoflookboter maken met roomboter, knoflook, bieslook, Knorr Aromat, peper en zout en dat op je stokbrood smeren en in de oven doen! Of schuine inkepingen maken en het daar in stoppen!
Tip: maak geen kruidenboter met margarine want dat smaakt vies!
En bij de Aldi zijn hele lekkere voorgebakken knoflook/kruidenbroden te koop! (ze hebben ze ook bij andere winkels, maar die van de Aldi zijn billig en erg lekker!)

pegassa
Berichten: 1085
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 01:50

Zeg hou ff op !!!! Krijg er honger van Vingers aflikken

Koortje
Berichten: 5346
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Rooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 17:14

Ja inderdaad, begin hier ook al te likkebaarden! Tong uitsteken

We hebben nog zo`n kruidenstokbrood van de Aldi in de koelkast liggen, die gaat er binnenkort aan geloven!

Wat ik ook wel zou willen kunnen maken is Bruscetta, van dat Italiaanse ovenbrood met tomaat, ui, knoflook en olie... *kwijijijijl* ik zal er ff een topic over openen!

offspring

Berichten: 377
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Nieuwkoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-04 21:03

dus KNOFlookbroodjes.... JAMIE ik koop wel eens zon goedkope kant en klaar stokbrood !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1HEEEEEEEEERLIJK

Farjen

Berichten: 7985
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-02-04 21:43

Offspring, wij zeggen hier Lookbroodjes Tong uitsteken

Gulpje

Berichten: 8071
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: In Uranus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-04 13:40

Dookie schreef:
Heeft er iemand dus een goed recept ervoor.
Want vroeger kon mn moeder ze heel lekker maken, maar ze doet er iets anders in ofzo en ze smaken en ruiken niet naar look, meer naar olie (bah Tong uitsteken )
Dus recepten gevraagd Haha!


MMMM! Lookbrood hebben ze bij het lekkerste restaurant van Antwerpen, Spaghetti World. Vingers aflikken Vingers aflikken

Misschien dat zij hun geheim prijs willen geven??