Balkenbrij

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
peeky

Berichten: 3752
Geregistreerd: 29-12-02

Balkenbrij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-01-04 11:18

Zijn er hier nog meer mensen die smullen van deze oud-Hollandse lekkernij?

In de winter is het altijd weer tijd voor balkenbrij...lekker een paar plakjes halen bij de slager op de markt, even bakken in olie (daar wordt het heerlijk krokant van) en dan op een lekkere bruine boterham....heerlijk! Vingers aflikken

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-04 12:31

Balkenbrij met warme appelmoes of met gebakken appeltjes... en daar een zwarte boterham bij... Vork

Boris
Berichten: 131
Geregistreerd: 01-04-03
Woonplaats: Randstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-04 12:32

Witbrood met balkenbrij, gebakken appeltjes en een beetje suiker, heerlijk!. Helaas hier niet (of geen echt lekkere) te krijgen.

MargaV

Berichten: 1317
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-04 13:08

lekker lekker. Ik eet het gewoon zo: lekker gebakken met veel stroop. Goed idee: ik ga het ook kopen voor dit weekend!

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 04:52

even blont, wat is ook al weer balkenbrij??

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 12:42

brrrrrrrrrr nee vreselijk!!

Mijn schoonouders eten het graag. Ooit had mijn schoonvader nog een beetje balkenbrij over dus dat was voor de hond. Dat beste bessie at alleen de rozijnen er uit en liet de rest liggen......... Als de hond het al niet eet..... Haha!

gabyfedde

Berichten: 11896
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 12:45

LEKKER!
Wij eten het altijd met stroop erop. Alleen balkenbrij, geen brood oid.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 12:47

draumpje schreef:
even blont, wat is ook al weer balkenbrij??

Balkenbrij is worste-nat aangemaakt met boekwijtmeel waar je rozijnen en anijs aan toevoegd. Ipv worstenat kun je het ook maken van een uitgekookte varkenskop. Het hoofd-vlees moet daarna door de molen waarna je het met het vocht opkookt en aanaamkt met meel etc.

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 14:17

mmm, nee, doe maar niet

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 17:34

nooit op maar zal best wel smaken
lust ook bloedworst

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 18:32

Rozijnen in balkenbrij?

De balkenbrij die ik ken, komt op hetzelfde neer dan bloedworst: dus het binnenste van wat in de worst zit (zonder het velletje eromheen zeg maar)...