Ik ben gek op stoofpeertjes. Maar hoe lang moeten die peren eigenlijk koken? Ik voeg geen suiker en andere rommel toe, dus eet gewoon de pure peertjes...
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 26-01-04 18:35
Ik heb ze altijd vrij lang op staan hoor, ik denk in ieder geval wel een klein uur. Ik zet ze op tot ze koken, dan op een klein pitje en dan vergeet ik ze een beetje
Caira
Berichten: 26067
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl
Geplaatst: 26-01-04 22:57
Weet je wat wel erg lekker erbij is! gluhwein in de pan!
horseless
Berichten: 2398
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Gouda
Geplaatst: 26-01-04 23:21
1/3 fles wijn + peren en dat aanvullen met water tot ze net niet onder staan. Dat aan de kook brengen, en dan suiker en kaneel erbij. Dat weer aan de kook brengen, en dan uren laten staan op het kleinste gas, tot de gewenste kleur en dikte van het sap bereikt is. (zo doet m'n vader het altijd) Een paar uur dus wel
Kitty
Berichten: 7698
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde
Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-04 09:56
Nou, suiker doe ik er niet bij, maar wijn is wel een goed idee. Straks maar eens peertjes gaan schillen... Bedankt!
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 27-01-04 16:55
3 tot 4 uur minimaal..
Kitty
Berichten: 7698
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde
Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-04 18:02
Ik heb vandaag het brandalarm even getest.... De peertjes zijn drooggekookt.... Dat gaf best veel rook.
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 27-01-04 18:03
Ohw god wat ZONDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
heheheh en werkte t alarm goed???
Kitty
Berichten: 7698
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde
Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-04 18:04
Ja, die deed het. Ik heb de zwarte plekken van de peertjes gesneden en nu zijn ze best lekker...
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 27-01-04 18:05
Hoe heb je ze uiteindelijk gemaakt? Zonder suiker lijken ze mij toch echt gewoon niet te eten?
Kimmes
Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer
Geplaatst: 27-01-04 23:22
Ik kook ze met wat suiker en kaneel. Ze staan bij mij ook wel een uur of 3 op.Tot ze mooi rood zijn.
Kitty
Berichten: 7698
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde
Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-04 09:46
Gewoon met water, lekker koken, beetje kaneel erbij. Zonder suiker zijn ze mij al zoet genoeg, dus dat hoef ik er echt niet door.
ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land
Geplaatst: 28-01-04 10:00
Het lekkerste recept: klein laagje roosvice en stokje kaneel erbij. Dan heb je het ideale nagerecht. Het duurt idd ongeveer een uur om ze gaar te koken. Ik zet ze ook niet helemaal onder vocht. Als ze koken laten ze genoeg vocht los om in te garen. Wel moet je ze dan regelmatig omroeren.