ZALM MET DILLE EN MOSTERD
(4 personen)
Benodigdheden
- 675-900g zalmfilet (ontveld)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- ½ ui (gesnipperd)
- 2 el bloem
- 1,5 dl melk
- 4 el milde mosterd
- 3 dl zure room
- 3 el gehakte dille
- ½ komkommer (geschild en in kleine blokjes)
- 1 stengel bleekselderij (fijngesneden)
Bereidingswijze
- De zalm op een groot stuk dubbelgevouwen folie leggen. Goed met zout en peper bestrooien en daarna met 1 el olie en citroensap besprenkelen. De vis in circa 15 minuten goed gaar grillen
- Intussen de rest van de olie in een koekenpan verhitten. Ui toevoegen en al roerend in 10 minuten glazig bakken. De bloem erdoor roeren en 3 minuten meebakken. De melk erdoor roeren en aan de kook brengen. De mosterd erdoor kloppen en dan de room toevoegen. Roeren en niet meer aan de kook laten komen. Roer ten slotte de dille erdoor, haal de saus van het vuur en breng eventueel nog op smaak
- De komkommer met wat selderij mengen. Het kookvocht van de zalm aan de saus toevoegen. De gekookte zalm met twee vorken tot grote stukken uit elkaar trekken.
- De saus door de pasta scheppen.
- Over elke portie wat komkommer en selderij strooien
Accept what is, let go of what was, have faith in what will be