Vroeger luste ik geen witlof. Wij aten dat altijd heel vies, ik vond er niks aan. Maar als ik bij mijn oma at, dan aten wij samen altijd verstopte lof. En dat vond ik me toch een partij lekker.
Dit is al een tijd geleden, ik vind witlof nu heeeerlijk, op alle manieren. Maar dit is toch wel de topper hoor!! We hebben er net even lekker van gegeten.
Ik kook kleine stronkjes witlof (of halve) alvast beetgaar. Dit doe ik altijd 's middags al, dan kunnen ze de hele middag uitlekken, want er blijft veel vocht in zitten. Dan wikkel ik ze in ham en kaas en daaromheen doe ik een plakje bladerdeeg. Dan een half uur/ drie kwartier in de oven tot het mooi bruin is..... en smullen maar!
Carlaa
Berichten: 2867
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 18-01-04 22:05
Precies, heerlijk! Rauwe witlof door een salade is ook heerlijk hoor! Gewoon lekker ijsbergsla, tomaatje, komkommertje, lekker wat mais, 3 lekkere gekookte eitjes snipperen en wat witlof... Heerlijk...
Flutterby
Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 19-01-04 18:28
Precies !!!
carien
Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei
Geplaatst: 19-01-04 18:30
Ik krijg honger!!
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 21-01-04 00:55
Ik kende het wel met ham en kaas, maar nog niet in een bladerdeeg jasje. Klinkt lekker en ook heel feestelijk. Ik ga het zeker eens proberen!
Dioxide
Berichten: 7666
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: FL360
Geplaatst: 21-01-04 09:32
Witlof is op geen een manier lekker Wij hebben het gisteren nog gegeten, maar sla mij maar over..
Chocopasta
Berichten: 16570
Geregistreerd: 18-01-03
Geplaatst: 22-01-04 15:44
Dioxide schreef:
Witlof is op geen een manier lekker Wij hebben het gisteren nog gegeten, maar sla mij maar over..
100 % mee eens!!
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 22-01-04 16:21
Hmm, klinkt wel goed...
Ik maak meestal witlof met ham en een kaassausje... Gekookte witlof in een plakje ham rollen... béchamelsaus maken en daar kaas bijvoegen en over de witlof mikken... eventjes laten gratineren in de oven et voila...
Maar ik ga het zo ook eens proberen, minder werk en misschien zelfs even lekker
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 22-01-04 16:23
ook erg lekker is witlof smoren in wat boter met een scheutje sinaasappelsap en wat tijm
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-04 17:02
Dat is ook een lekkere Lielle! Ik roerbak witlof ook wel eens in wat boter met een flinke schep suiker. Suiker een beetje laten caramelliseren.... De eerste keer leek het me niks, maar het is een lekkere combi dat bittere en het zoete.
Sjimmy
Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01
Geplaatst: 22-01-04 17:05
Je eerste recept, beetje boursin er bij doen! Heeeerlijk! Dat doet mijn mama altijd, anders aten we het niet
Yavanna
Berichten: 2637
Geregistreerd: 11-12-03
Geplaatst: 23-01-04 09:25
Witlof koken tot het gaar is, aardappelen koken tot ze gaar zijn, en dan aardappelpuree maken. Shoarma vlees bakken. Dan een grote ovenschaal, eerst de witlof inleggen, daarop de aardappelpuree, zodat de witlof bedekt is, daaroverheen de shoarma, laagje kaas, laagje ham, overstrooien met paneermeel en 10m in in de oven op 200 graden. Yammie, yammie